Hlavní obsah

VIDEO: Coleslaw po americku

Novinky, Jitka Zavadilová

Komerční článek - Ač se to možná nezdá a mnozí Evropané tomu odmítají věřit, i Spojené státy mají své kulinářské tradice, vyhlášené restaurace a skvělé recepty.

Článek

Zdaleka se neomezují jen na stereotyp, který je tak známý z nekonečných seriálů: tedy sendviče, obrovské porce hranolek nebo bufety s heslem „all you can eat – sněz, co můžeš“.

Za tamní výhodu lze – v případě těch, komu vaření nepřirostlo k srdci – považovat to, že snídani, oběd i večeři celkem snadno pořídíte v restauracích, kavárnách nebo jiných stravovacích zařízeních, která jsou skutečně na každém rohu. V podobné výhodě se ale nacházejí i milovníci vaření a kulinářských experimentů – právě jim jsou určeny obchody s výhradně bio a organickými potravinami, různými mezinárodními pochutinami, nad nimiž zrak přechází, a samozřejmě kuchařským náčiním, bez nějž se žádný správný milovník vaření neobejde.

Příkladem salátu, který známe v různých variacích z amerických restaurací jako tradiční přílohu, ale lze jej úspěšně připravit i doma – a to rychle a nenákladně, je coleslaw.

1 hlávka zelí

1 cibule

1 zelená paprika

1 velká mrkev

300ml majonézy

80ml vinného octa

2 lžičky cukru

sůl

pepř

Příloha: 1 balení McCain 1-2-3 Country Potatoes Sour Cream Style nebo McCain 1-2-3 Country Potatoes Classic

Postup:

Zelí rozčtvrtíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, papriku očistíme a zeleninu nadrobno nakrájíme. Cibuli a papriku smícháme se zelím, octem, solí a pepřem podle chuti. Přidáme majonézu a vše řádně promícháme. Salát dáme alespoň na hodinu do ledničky vychladit a rozležet.

Salát se podává k masu - grilovanému, vařenému i pečenému, báječně chutná jen s pečivem, samotný nebo v kombinaci s americkými brambory.

Pokud zvolíte variantu bezmasou, ale naopak s brambory, sáhněte po McCain 1-2-3 Country Potatoes Sour Cream Style nebo Classic. Stihnete je s přehledem připravit než se odleží salát (příprava v troubě bez přidání dalšího tuku trvá 20 minut) a navíc skvělé chutnají. Jejich výhodou je, že neobsahují žádné konzervační látky, ale naopak rostlinný olej s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdraví prospěšné. Výsledkem tak bude rychlá a zdravá večeře.

Výběr článků

Načítám