Kouzlo hlavního chodu spočívá mj. i v jednoduché a zároveň výborné příloze. Recept tak trochu odporuje „pravidlům“ indického kulinářského umění, které obvykle vychází z dlouhého procesu přípravy jídla… V rozporu s tím se můžete spolehnout, že celá příprava vám příliš času nezabere. V tomto případě vás čekají dvě fáze vaření – fáze zpracování marinády na kuře a vlastního vaření. A to už je skutečně hračka!

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg kuřecích prsíček,
  • 3 šalotky,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 pálivé papričky,
  • 2 lžičky mletého koriandru,
  • 2 lžičky mletého zázvoru,
  • 0,5 dl sojové omáčky,
  • 0,3 dl vinného octa,
  • 0,5 dl olivového oleje,
  • 150 g loupaných arašídů,
  • sůl
  • Příloha: 1 balení McCain 1-2-3 Hranolky

 

Příprava:

Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky tenké asi 2 cm.

Šalotku a česnek nadrobno nasekáme, oříšky a pálivé papričky rozdrtíme na co možná nejmenší kousky. Vše důkladně promícháme a na závěr přidáme koriandr, zázvor, sojovou omáčku, ocet a olej, případně trochu soli. Proužky kuřete zalijeme takto vytvořenou směsí, přikryjeme a necháme marinovat v chladu asi 3 hodiny.

Poté proužky masa napíchneme na grilovací jehly nebo špejle a z každé strany opečeme 3-5 minut na grilu.

Vhodnou a podobně rychlou přílohou jsou McCain 1-2-3 Hranolky. Jejich příprava pečením v troubě trvá jen 20 minut. Výhodou je, že jsou bez konzervačních látek a naopak obsahují rostlinný olej s nenasycenými mastnými kyselinami omega 6 a 9, které by měly být součástí zdravé stravy. Podmínkou však je hranolky nesmažit na přidaném oleji, ale spolehnout se na pečící troubu.