Hlavní obsah

Zpěvačka Cher: Povadlé svaly nevyřeší ani stovka plastických operací

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikona pop-music, skvělá herečka, ale především stále atraktivní Cher je dokladem toho, že kouzlo ženy vůbec nezávisí na datu narození.

Článek

Po pětačtyřicetileté veleúspěšné kariéře v showbyznysu bere lidem dech i v novém muzikálovém hitu Varieté a na léto chystá další světové turné, aby si získala nové mladé fanoušky.

Foto: Profimedia.cz

S třiaosmdesátiletou matkou Georgií, bývalou herečkou, na premiéře Varieté

Cher, která v květnu oslaví pětašedesáté narozeniny, přišla na premiéru Varieté v černých krajkových minišatech. Pochlubila se jak svým pěkným tělem, tak matkou Georgií.

„Porodila mě v devatenácti letech a dodnes vypadá krásně. A to nemluvím o své čerokézské babičce, která ji měla ve čtrnácti a ještě v sedmdesáti neměla v havraních vlasech jediný bílý. Jako malá holka jsem dokonce znala i arménskou prababičku z otcovy strany, takže ženy v mém životě pro mě moc znamenaly,“ vysvětluje.

V šoubyznysu, kde je tolik konkurence, musí člověk pořád vypadat pěkně, a to něco stojí.

Právě od nich dostala do vínku výrazné lícní kosti, v genech má i jejich mladistvý vzhled a pochytila spoustu životního moudra.

„Od dětství mi vštěpovaly myšlenku, abych nikdy nezapomínala na to, že jsem žena, a proto dokážu cokoli. Zářný příklad jsem měla u své umělecké matky, která mě po rozvodu s tátou vychovávala sama. Přesto, že jsme nějakou dobu třely bídu s nouzí, ona na sebe vždycky něco vykouzlila. A protože pořád cvičila, vypadala moc dobře. Už tehdy jsem pochopila, jak moc na image ženy záleží, a držela jsem se toho,“ prozrazuje Cher, jejíž půvab mnozí přičítají jen četným plastickým operacím.

Foto: Profimedia.cz

Od světového turné v roce 2005 se na její postavě nic nezměnilo

Ani ty ale Cher nepopírá. „Nos jsem si nechala upravit nejdřív, hned v roce 1967, když jsem se viděla ve svém prvním filmu Dobré časy, prsa o dva roky později, po narození dcery. Pak přišla na řadu kosmetická úprava obličeje. V šoubyznysu, kde je tolik konkurence, musí totiž člověk pořád vypadat pěkně, a to něco stojí. A nemyslím tím jen peníze. Je to velký risk a nikdy nemůžete dopředu vědět, jak operace dopadne. U mě to vyšlo. To je ale jen jedna stránka toho, jak vypadám.

Druhou je, co pro to sama léta dělám, a to zase chce ohromnou vůli. Kdybych od mládí necvičila, neběhala, neposilovala, netančila, prostě se pořád nehýbala, neměla bych tak pevné tělo. A věřte mi, povadlé svaly nevyřeší ani stovka plastických operací,“ tvrdí.

Už mám svá léta, ale rozhodně ještě muže potřebuji. Sex by nikdy neměl být pasé, dokud člověku v žilách proudí krev.

Atraktivní Cher vždycky přitahovala muže, ani oni jí nebyli lhostejní. „Poprvé jsem byla zamilovaná ve čtvrté třídě do spolužáka, ve čtrnácti jsem už po klucích doslova bláznila. Naštěstí jsem si i později mohla muže vybírat. A ne podle toho, jestli byli bohatí či slavní, ale podle toho, jestli mi v jejich společnosti bylo dobře. Díky matce, která se vdávala a rozváděla sedmkrát, jsem také zavčas pochopila, že si každého přítele nemusím hned brát,“ směje se dvakrát rozvedená Cher.

Foto: Profimedia.cz

Nezapomenutelný výkon podala i v dramatu Maska. Na snímku se Samem Elliottem

Z dlouhé řady nápadníků nejraději vzpomíná na velkou teenagerovskou lásku, kterou byl herec Warren Beatty, na Elvise Presleyho, s nímž prožila v roce 1980 jen krátký románek v Las Vegas, a na Marlona Branda, který se o ni o rok později pokoušel při cestě letadlem. Od té doby měla jen o hodně mladší muže, teď je jejím přítelem komik a spisovatel Ron Zimmerman, s nímž se seznámila na Facebooku. „Už trochu slevuji. Ronovi je dvaapadesát, před ním jsem chodila jen s třicátníky. Je malý, trochu neudržovaný, ale nesmírně vtipný. Pravda, už mám svá léta, ale rozhodně ještě muže potřebuji. Sex by nikdy neměl být pasé, dokud člověku v žilách proudí krev,“ dodává přesvědčivě Cher.

Pro šoubyznys ji ale objevil její o jedenáct let starší první manžel, zpěvák a skladatel Sonny Bonno. Poznali se v roce 1962, začali spolu zpívat a brzy duo Sonny & Cher patřilo k nejpopulárnějším v Hollywoodu. „Byla to nádherná léta. Popustili jsme uzdu své fantazii, vymýšleli jsme výstřední, provokativní kostýmy. Moje modely, ve kterých jsem ukazovala bříško, se staly hitem, brzy jsme měli fanoušky po celé Americe.

Foto: Profimedia.cz

Za hlavní hrdinku v romanci Pod vlivem úplňku dostala Oscara. Užila si v ní i s o osmnáct let mladším Nicolasem Cagem

Lidé milovali naše písničky, I Got You Babe znal snad úplně každý. Na naši svatbu do Tijuany v Mexiku v roce 1964 se sjela už celá umělecká smetánka. Když se pak o pět let později narodila Chastity, byla jsem na vrcholu blaha,“ vzpomíná na vztah, který ale v roce 1975 skončil nepěkným rozvodem i zrušením jejich úspěšné varietní show v televizi.

Po dalším krátkém manželství s rockovou hvězdou Greggem Allmanem, ve kterém se jí v roce 1976 narodil syn Elijah, zůstala Cher na své hudební dráze sama. Nevzdala se. V padesáti zvítězila nad těžkým syndromem únavy a díky nezkrotnému temperamentu, nesmírné houževnatosti a pracovitosti na hudebním nebi zůstala.

Foto: Profimedia.cz

Své si prožila při loňské přeměně své dcery na muže. Na syna Chaze je ale pyšná

Splnila si i svůj sen – stát se herečkou. Hrála jen ve filmech, o kterých byla přesvědčená, že jsou dobré, ať už to byla Silkwoodová (1983), Čarodějky z Eastwicku (1987), Maska (1985), Pod vlivem úplňku (1987), Čaj s Mussolinim (1999), či Varieté, ve kterém se vrátila do časů své největší slávy. Zpívá v něm svůj další hit s příznačným názvem You Haven’t Seen the Last of Me – Ještě jsem neřekla poslední slovo.

Čím se (ne)může pochlubit

Jako silná dyslektička v šestnácti letech opustila školu a odešla z domova.

Na oslavě čtyřicátých narozenin se zamilovala do dvaadvacetiletého pekaře a barmana, se kterým vydržela tři roky. V seznamu jejích milenců najdeme herce Toma Cruise a Vala Kilmera či známé kytaristy Richieho Sambora a Erika Claptona.

Písnička Believe byla nejúspěšnějším a nejprodávanějším singlem roku 1999 s 10 milióny prodaných kopií. 

Má na 180 nejrůznějších ocenění, včetně 17 zlatých, šesti platinových a tří multiplatinových alb.

Po několika Zlatých glóbech a nominacích dostala Oscara za romantické drama Pod vlivem úplňku.

Byla oporou dcery Chastity, která loni podstoupila přeměnu na muže Chaze. Je z něho výborný herec, muzikant i spisovatel. Nadaný hudebník je i syn Elijah.

Vlastní několik nemovitostí a už v roce 2002 se odhadovalo její jmění na 600 miliónů dolarů.

Podporuje desítky humanitárních projektů a organizací po celém světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Cher zkolabovala těsně před koncertem ve Vegas

Hektický životní styl už pro čtyřiašedesátiletou Cher není žádná hračka. Herečka a zpěvačka v jedné osobě se rozhodla vrátit se ke svým fanouškům a zazpívat...

Výběr článků

Načítám