Hlavní obsah

Zpěvačka Alla Pugačovová vrásky ani kila navíc neřeší

Právo, Lenka Dostálová

Královna ruské a sovětské popmusic Alla Pugačovová i po ukončení kariéry žije, jak se na hvězdu jejího formátu patří. Má o 27 let mladšího partnera a zanedlouho se bude stěhovat. Kam? Samozřejmě na zámek! Šestipatrový palác s vlastním delfináriem pro ni vystavěl její přítel, bavič a moderátor Maxim Galkin.

Článek

Galkin pro jednašedesátiletou Pugačovovou nechal vybudovat zámek ve vesnici s nevábným názvem Grjaz (česky Bahno) dvacet kilometrů od Moskvy. „Myslím, že tam budu žít. Zrovna se tam zabydluji,“ nechala se slyšet zpěvačka, která ovšem bohatého sponzora rozhodně nepotřebuje.

Patří jí mimo jiné byt o rozloze 500 metrů čtverečních v elitní moskevské čtvrti a třípatrový dům nedaleko metropole. Že do kapsy nemá hluboko, dokládá i nedávný soudní spor s podnikatelem Olegem Rafanovičem. Tomu zpěvačka před časem z vlastních úspor půjčila 4,4 miliónu dolarů. Její dávný přítel se ale k vracení peněz neměl, takže splatit dluh jej přimělo až rozhodnutí soudce.

Foto: Profimedia.cz

O 27 let mladší moderátor Maxim Galkin je partnerem Pugačovové už deset let

Bez delfinária by to nešlo

To Galkin, nejlépe placený umělec ruské estrády, se opravdu plácl přes kapsu a pro svou milou vybudoval skvostné sídlo. Na ploše tří tisíc metrů čtverečních nechybí tělocvična, bazén, sauna a kino, chystá se i kryté delfinárium s mořskou vodou. Jen stavba zámku spolu se dvěma domy pro služebnictvo ho prý stála zhruba 10 miliónů eur.

Mám štěstí - žiju s mužem, který mě miluje takovou, jaká jsem.

Dalších 30 miliónů eur spolknou podle expertů práce na interiéru a jeho vybavení. Galkin ho pojal opravdu ve velkém stylu - jen kuchyně by měla vyjít na 700 tisíc eur, schodiště vyrobené na zakázku 100 tisíc… A typ zařízení? Tradiční, honosné, prostě luxusně zámecké jako z hollywoodských historických filmů.

Pugačovová, která před rokem ukončila koncertní kariéru, si prostě umí užívat života. Na klid má ostatně nárok, na scéně se pohybovala téměř půl století. „Jsem unavená z té odpovědnosti, kterou vůči lidem mám. Pětačtyřicet let se pohybuji v showbusinessu, z toho 35 let jako hvězda. Vyjdu na jeviště a vím, že nemůžu nic pokazit. Někomu chybu prominou, mně ne,“ vysvětlila loni konec kariéry.

Vrásky ani kila navíc neřeší. „Mám štěstí - žiju s mužem, který mě miluje takovou, jaká jsem,“ usmívá se. Netají se tím, že sama uklízí a vaří. „Služku jsme už před dlouhou dobou propustili. To víte, když se vám doma pořád plete někdo cizí, začne vám to časem vadit. Nemáte žádné soukromí. Už si nepřipadáte jako paní domu, ale jako byste stále posluhovali vlastní hospodyni,“ vysvětluje.

Z ošklivého káčátka primadonou

Kariéra zpěvačky byla pro Pugačovovou, která se v době dospívání neuměla bavit s lidmi a nevěřila si, určitou formou psychoterapie. „Měla jsem hrozné komplexy, byla jsem ošklivá, příšerně hubená a s brýlemi. Jeviště ze mě udělalo člověka. Pochopila jsem, že na něm mohu být krásná,“ vypráví.

První krůčky na cestě ke slávě udělala v posledním ročníku střední školy, kdy nahrála pro rozhlas písničku Robot. Za ni sklidila úspěch, který jí přinesl místo v umělecké skupině rádia Junosť. S tou začala objíždět štace na Sibiři a za Polárním kruhem.

„Na sportovních stadiónech, kde v publiku lidé seděli v kabátech, jsme musely vystupovat v letních šatečkách. V autobuse byla taková zima, že mi zamrzaly slzy na tvářích,“ vzpomíná na krušné začátky. Odhodlání jí ale nechybělo. „Pamatuji si, jak jsme spolu seděly v šatně a najednou ona povídá: ,Uvidíš, že ze mě bude hvězda. Kartářka mi předpověděla, že sláva mě nemine ’,“ popisuje kolegyně Pugačovové začátky její kariéry.

Chodila prý i s Vysockým

Jak tomu u správné legendy bývá, jejím životem prošlo mnoho mužů. V roce 1966 se tehdy 17letá Pugačovová v restauraci Divadla na Tagance seznámila s Vladimirem Vysockým. Na jeho vystoupení přišla v té době neznámá dívka se svým snoubencem, kosmonautem Germanem Solovjovem.

Měla jsem komplexy, byla jsem ošklivá, příšerně hubená a s brýlemi. Jeviště ze mě udělalo člověka.

„Chtěla bych se stát herečkou. Mimochodem, taky zpívám,“ prozradila bardovi dívka, která v té době koketovala s prací novinářky a chodila na přípravné kurzy na fakultu žurnalistiky. Podle deníku Komsomolskaja pravda rozpustilá zrzka s obrovskýma očima o jedenáct let staršímu Vysockému učarovala a Solovjovovi nezbylo, než žárlivě skřípat zuby.

Příště už Pugačovová do divadla dorazila bez kosmonauta. Od té doby je s Vysockým vídali často spolu. Básník své favoritce dával volňásky do divadla a zařídil jí i jednu miniaturní roličku. Pamětníci vzpomínají, že románek mezi nimi netrval dlouho. Vysockij byl v té době ženatý s herečkou Ljudmilou Abramovovou. Kromě toho měl ještě další milenku a Pugačovová se podle nich s existencí dvou rivalek nedovedla smířit. Sama zpěvačka ale vztah s Vysockým nikdy nepotvrdila.

Partnery má pořád mladší

O tři roky později se poprvé vdala za cirkusového umělce Mikolase Orbakase. Manželství vydrželo jen krátce, ale narodila se z něj jediná dcera Pugačovové Kristina.

V polovině sedmdesátých let už umělkyně začala sbírat první ceny na festivalech a její hlas se do povědomí sovětských diváků nesmrtelně zapsal hity ze slavné silvestrovské komedie Ironie osudu. V té době přišel také druhý sňatek s režisérem Alexandrem Stěfanovičem. Po čtyřech letech se ale zpěvačka rozvedla i s ním.

Koncem sedmdesátých let se, už jako velká hvězda, vdala potřetí - za vedoucího své skupiny Jevgenije Boldina. Z toho se však časem vyklubal sukničkář, který sváděl mladé zpěvaččiny fanynky postávající před jejich bytem. Poslední kapkou bylo, když ho jednou Pugačovová doma načapala in flagranti. Od té doby vedli každý svůj život, s rozvodem ale nespěchali. Konec manželství stvrdili až počátkem devadesátých let, kdy primadona poznala o 18 let mladšího kolegu z estrády Filippa Kirkorova, extravagantního a skandály proslulého zpěváka. Ani čtvrtý svazek nevydržel, manželé mají nicméně stále dobré vztahy. Ještě loni si 1. dubna z čtenářů bulváru vystřelili zprávou o opětovné svatbě.

Nyní už deset let chodí s Galkinem, který si na rozdíl od Kirkorova pěstuje image slušňáka. „Doufám, že s ním budu až do smrti. Ačkoliv, kdo ví. Nikdy neříkej nikdy,“ prohlásila nedávno tajuplně.

Královna ruské popmusic
Narodila se 15. dubna 1949.
První písničku nahrála v šestnácti letech, o deset let později už začala sbírat ceny na hudebních festivalech.
Je laureátkou řady vyznamenání a státních cen. Během kariéry vydala desítky alb, byla stálicí estrádních pořadů.
Loni na jaře oznámila ukončení koncertní činnosti. Nyní moderuje talkshow pro Rádio Alla, které sama založila, a hledá nové talenty.
Byla čtyřikrát vdaná. Z prvního manželství má dceru Kristinu, která je populární zpěvačkou, a dva vnuky.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželství Christiny Aguilery se rozpadlo

Manželství devětadvacetileté zpěvačky Christiny Aguilery a hudebního manažera Jordana Bratmana (33) skončilo. O rozvodu se zatím nemluví, ale manželé spolu již...

Výběr článků

Načítám