Hlavní obsah

Značka Moschino poslala na molo místo modelek loutky

Novinky, Linda Humlová

Letošní týdny módy jsou zahaleny závojem koronavirové pandemie. Mnoho přehlídek se proto neuskutečnilo nebo proběhlo formou videoprezentace. K unikátnímu představení své kolekce se rozhodl přistoupit i návrhář Jeremy Scott z módního domu Moschino. Zmenšené modely opravdových šatů totiž předvedly místo modelek loutky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní přehlídka Moschino jako loutkové představeníVideo: Moschino, AP

 
Článek

Exkluzivní loutkové divadlo, i tak by se dala popsat přehlídka nejnovější kolekce značky Moschino, která proběhla v rámci Milánského týdne módy, který probíhal od 22. do 28. září.

Kolekce zahrnovala celkem 40 modelů, které předváděly drobné loutky vedené zkušeným loutkohercem. K vidění byly zejména večerní složité róby z prémiových materiálů. Na rozdíl od minulých kolekcí byly šaty velmi klasické, elegantní a nadčasové. Jeremy Scott tak ukázal, že nestojí jen za návrhy bláznivých módních kreací.

Unikátnost „přehlídky” spočívala i v tom, že do první řady návrhář posadil loutky, které byly vytvořeny po vzoru opravdových celebrit. Nechyběla například šéfredaktorka americké mutace časopisu Vogue Anna Wintourová, novinářka Anna Dello Russo či módní návrhářka Carlyne Cerf de Dudzeeleová.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Moschino

Foto: Profimedia.cz

Model s volánky

Za nápadem loutkového divadla stojí navíc hlubší myšlenka. Návrhář se v několika rozhovorech svěřil, že loutky mají odrážet i současný stav společnosti vystavené koronavirové pandemii.

Při navrhování svých modelů se totiž zamýšlel i nad tím, do jaké míry informace o pandemii odrážejí realitu a do jaké míry se jedná jen o vydařené divadlo.

Foto: Profimedia.cz

Některé loutky nesly i květiny.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář značky Jeremy Scott jako loutka

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám