Hlavní obsah

Změna pleti prospívá

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstávat dlouhodobě u stejných kosmetických přípravků by byla nejen nuda, ale také škoda. Sortiment je totiž tak široký, že možná teprve někde čeká ten pravý, který přinese více užitku i radosti.

Článek

Většina žen občas načne několik výrobků sloužících témuž účelu, takže se pak poloprázdné lahvičky i kelímky hromadí a jejich obsah stárne. Revize je proto nutná. Jakmile vzniknou náznaky dělení konzistence, je konec, pak už se krém či mléko hodí maximálně na paty, lépe však prospěje botám.

Stárnou pomalu, ale jistě

* Kosmetické výrobky se sníženým obsahem konzervačních látek je lepší přechovávat v chladničce, ostatním koupelnová teplota nevadí.

* Na toaletním stolku, kam navíc svítí slunce, nenecháváme z pěsticích přípravků vůbec nic. Dekorativní potřebují ochranu alespoň v kufříku.

* Odebírat z čekoholi pomocí prstů znamená možnost zanesení mikroorganismů a rychlejší ztrátu kvality.

* Nezbytné je důkladně utahovat uzávěry, aby se zbytečně nezvyšoval kontakt se vzduchem.

* Z bezpečnostních důvodů raději dál od skleněných obalů. I když se rozbijí šikovně, nedá se z nich už nic zachránit.

Zkouška před nákupem

Nakupovat vše, co se objeví na trhu, pochopitelně nejde. Vhodnější je získávat informace od důvěryhodného okolí. A hlavně vyhledávat zboží, jehož uvedení bývá spojeno s nabídkou vzorků v prodejnách nebo vlepených do časopisů. Zejména u vyšší cenové kategorie je zkouška zcela nezbytná.

Kosmetické řady se vyplatí obměňovat jednorázově, protože jednotlivé výrobky na sebe svým působením navazují. Jejich nákup je lepší ve specializovaném obchodě, kde jsou schopni přidat rovněž odborné vysvětlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Pudr se nedá opomenout

Bez pudru dobré kosmetické výbavě vždycky něco chybí. Zafixuje nalíčení, zmatní pleť a vyvolává pěstěný dojem. Totéž platí o tvářenkách, které vzhled navíc...

Výběr článků

Načítám