Hlavní obsah

Zimní boty, díky kterým přebrodíte sněhové závěje, navíc vám budou slušet

Novinky, Linda Humlová

Přiznejme si to, hucule i sněhule nikdy zrovna nepatřily mezi nejelegantnější druhy bot. Letos je ale všechno jinak a obchody zaplavují slušivé šněrovačky, které můžete nosit směle i ke kabátu do práce. Tipy na ty nejpovedenější najdete v článku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na oblíbené semišky není počasí, ale hucule se vám do města vytahovat nechce? Pokud hledáte ideální obuv, která si poradí s rozbředlým sněhem i kdejakou špínou, a přitom vypadá stylově, a navíc vás zahřeje, tak se spolehněte na klasické šněrovací boty se silnou podrážkou.

Takzvané farmářky zažívají svůj comeback již několikátou sezonu, ale teprve letos obchody nabízejí modely v nejrůznějších barvách a variacích. Vybírat můžete mezi klasickými béžovými či černými modely, případně sáhněte po netradičním šedém či fialovém páru, který působí více elegantně a žensky.

Foto: archiv firem

1. Baťa, 1999 Kč. 2. Deichmann, 1199 Kč. 3. CCC, 1499 Kč. 4. Baťa, 1999 Kč 5. Tamaris, 2699 Kč

V případě, že hledáte obuv, která vás zahřeje a nepromokne i na horách, zapomeňte na tlusté ponožky a raději se poohlédněte po modelech, které mají všitý bohatý kožíšek.

Při výběru si jen dejte pozor na to, z jakého materiálu jsou boty ušity a případně je řádně naimpregnujte patřičným přípravkem. Modely z umělé kůže jsou cenově dostupnější a pohybují se kolem tisíce korun, nicméně pokud hledáte obuv, která vám opravdu vydrží a bude takříkajíc nesmrtelná, připlaťte si za opravdovou kůži, která má lepší vlastnosti.

Foto: archiv firem

1. Kamik, 3199 Kč. 2. Deichmann, 999 Kč. 3. Crocs, 4549 Kč. 4. Deichmann, 1399 Kč. 5. Deichmann, 999 Kč

Pokud váháte, s čím farmářky nosit, nebojte se elegantních kombinací a klidně si je vezměte k úzkým skinny džínům a ladícímu kabátku. Doplňte hrubě pletenou šálou a čepicí pro sjednocený look.

Foto: archiv firem

1. Urbanlux, 2570 Kč. 2. Kamik, orientační cena 3000 Kč. 3. Baťa, 1999 Kč. 4. Eobuv, 3671 Kč. 5. Prabos, 1090 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám