Hlavní obsah

Zima ve znamení pohody: Oblečení na doma a župany

Novinky, Linda Humlová

Chladné podzimní počasí a dlouhé večery přímo vybízejí k domácímu lenošení. Mnoho z nás navíc v současné době tráví doma více času než kdykoliv předtím. I to je důvod, proč si na doma pořídit slušivé domácí oblečení nebo třeba teploučký župan. Obojí se navíc skvěle hodí jako dárek k Vánocům.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Tchibo

Článek

To, že trávíme značnou část podzimu doma, přece neznamená přestat se starat o svůj zevnějšek. Neznamená to chodit doma v šatech a dokonalém make-upu, ale pěkně upraveně můžete vypadat i v pohodlném a slušivém domácím oblečení.

Zpříjemněte si proto čas strávený doma o něco víc a udělejte si radost novou stylovou domácí soupravou. Nejenže vám vykouzlí úsměv na tváři, ale přispěje i k vaší celkové osobní pohodě. Pak už stačí se jen zachumlat do hřejivé deky, nalít si šálek čaje, zapálit vonné svíčky a užívat si chvilky, které máte jen pro sebe.

Jaký kousek si vybrat?

Vsaďte na příjemné a hřejivé kousky, ve kterých se budete cítit jako v bavlnce. Již několik let vládne tzv. „Loungewear”, tedy oblečení na doma v přírodních tónech, které jsou elegantní, nadčasové a skvěle se doplňují se vším ostatním.

Foto: archiv firem

Kardigan, Marks & Spencer, 799 Kč. Svetr, Oysho, 999 Kč. Top, Oysho, 699 Kč. Mikina, F&F, 299 Kč. Tepláky, F&F, 349 Kč. Bačkory s kožíškem, Marks & Spencer, 599 Kč. Pantofle textilní, Deichmann, 179 Kč.

Foto: archiv firmy

Svetr, Marks & Spencer, 1099 Kč

Letos jsou v módě zejména kousky z úpletu. Kromě svetrů a kardiganů jsou to také legíny či například topy na ramínka. Tyto kousky navíc můžete společně kombinovat a nosit. Nejlépe ve stejném barevném tónu. Monochromní look je zkrátka sázkou na jistotu.

Trendy oblečení v barvách podzimního listí

Styl
Foto: archiv firmy

Béžové kalhoty, 749 Kč. Svetr šedý do véčka, 899 Kč. Šedé kalhoty a mikina, obojí 599 Kč. Vše H&M

Foto: archiv firmy

Mikiny, Zara Home, 549 Kč

Pokud se doma měníte na županového tvora, který bez tohoto oděvu inspirovaným japonským kimonem nedá ránu, pak se nebojte pustit do své koupelny více modelů.

Klasický župan s vaflovým vzorem nebo z froté materiálu se nejlépe hodí ihned po koupeli, protože skvěle saje vodu. Naopak měkké župany jsou ideální na lenošení kdykoliv během dne.

Svůdné saténové modely jsou naopak vhodné na příležitosti, kdy chcete potěšit nejen sebe, ale také svého partnera.

Foto: archiv firem

Zleva župany: Teddy župan, Intimissimi, 1749 Kč. Vaflový pudrový, H&M, 899 Kč. Vaflový, H&M, 899 Kč. Červený, H&M, 749 Kč. Květovaný, Astratex, 199 Kč. Kalhoty, Oysho, 999 Kč. Boty, H&M, 399 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Tchibo

Teddy coat: Zamilujte se do medvědího objetí

Styl
Foto: archiv firmy

Župan, 799 Kč. Kalhoty, 999 Kč. Top, 599 Kč. Vše Zara

Foto: archiv firmy

Pyžamo, Triola, 599 Kč

Pokud chcete udělat radost svému partnerovi novým županem, vsaďte spíše na tmavší barevné varianty, který působí více mužně. Zvolit může slabý župan ze sepraného lnu nebo klasického „chlupáče”, který se hodí skvěle na zimu.

Pro ty nejmenší zase vybírejte mezi roztomilými modely se zdobenou kapucí. Vaše dítko se díky ní může hravě proměnit v ledního medvěda nebo třeba tygra.

Foto: archiv firem

Šedý pánský župan, Marks & Spencer, 999 Kč. Černý župan, Zara Home, 1999 Kč. Komplet, H&M, 699 Kč. Dětský župan, Marks & Spencer, 499 Kč. Černé tepláky, Cellbes, 899 Kč. Šedé tepláky zleva, Oysho, 499 Kč. Šedé napravo, F&F, 399 Kč. Top, F&F, 349 Kč

Foto: archiv firmy

Mikina, Oysho, 1199 Kč

Foto: archiv firmy

Pánský župan, Astratex, 1299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám