Hlavní obsah

Ženy utratí za oblečení na dovolenou mnohem více, než za samotnou cestu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přijde čas dovolené, skoro každý si na toto "relaxační" období pořizuje něco nového, byť to může být i maličkost. Jsou ale i tací, kteří si na každou dovolenou pořizují téměř nový šatník, a řekněme si upřímně, většinou jsou to ženy.

Foto: Profimedia.cz

Téměř všechny ženy a dívky, bez ohledu na věk, mají problém s balením na dovolenou. Do malého zavazadla chtějí dostat co nejvíce věcí.

Článek

Je pravda, že při koupání v bazénu na zahradě nebo blízkém koupališti mnohým ženám asi dva roky staré plavky vadit tolik nebudou. Když jde ale o letní dovolenou, to už je jiná. I když budete v cizím prostředí jen několik dní či týdnů, nechcete se přece cítit kvůli svému oblečení hloupě.

Nákup nového oblečení na letní dovolenou zajímal i odborníky, kteří zjišťovali nejen množství nového zboží, ale také jeho celkovou cenu. Při analyzování dat pak dospěli k docela zajímavým výsledkům. To, že ženy všeobecně nakupují víc, než je mnohdy potřeba, je ani tak nepřekvapilo, jako fakt, jak o množství a utracené sumě rozhoduje věk.

Větší výdaje za šatník, než za celou dovolenou

Ženy v celkovém průměru nakupují na dovolenou více nových věcí než muži. I mezi ženami samotnými je ale rozdíl. "Nejhorší" jsou prý dámy nad padesát, kdy čtyři z pěti dotazovaných uvedly, že si na letní dovolenou pořizují zcela nový šatník.

Podle průzkumu, který proběhl na serveru isme.com, téměř 54 procent žen na dovolenou veze více než desatery šaty, 96 procent respondentek pak má ve svém zavazadle minimálně 3-5 párů bot. 91 procent žen cestuje na průměrně dlouhou dovolenou (2 týdny) s pěti velkými taškami či kufry. Zajímavé je také zjištění, že přes 65 procent žen z celkového obsahu svých zavazadel unosí pouhou polovinu.

Příčinou nadměrného obsahu zavazadel u žen je prý docela jednoduchý fakt. Jakkoli mohou být v domácím prostředí více či méně spokojeny se svou postavou, v zahraničí ve větší konkurenci opálených a vypracovaných těl si jsou jisté ještě mnohem méně. Je pro ně proto velmi důležité mít s sebou dostatek takového oblečení, které by nejen zakrylo problémové partie, ale pokud to půjde, naopak odhalilo i jejich přednosti, a žena se tak mohla při dovolené cítit spokojená sama se sebou.

Jak rychle umíte zabalit? 

Co se týče samotného balení na cestu, je také mezi muži a ženami velký rozdíl. Zatímco muži jsou schopni se zabalit na poslední chvíli a nějak moc neřeší, co vše v kufru mají, ženy jsou daleko zodpovědnější. A někdy až moc.

Téměř 33 procent tráví plánováním věcí, které si zabalit, zhruba tři dny před odjezdem. Deset procent pak tuto situaci řeší již deset dní před odjezdem.

Téměř polovina zúčastněných žen také přiznává, že pokud se jim všechny věci nevejdou do jejich zavazadla, s oblibou "strkají" své kousky i do partnerova kufru.

"Ženy prostě rády plánují věci dopředu. A to při jakékoli příležitosti, a pokud možno co nejvíc podrobně," uvedla hvězda televizního pořadu "Loose Women" Lynda Bellinghamová.

"Veškerý shon okolo toho jsou ženy ochotny podstoupit i za cenu, že si velkou část všeho oblečení dovezou zpátky domů nenošené. Některé je jim jednoduše malé a některé jim třeba po otevření kufru na dovolené nepřišlo až zas tak atraktivní, jako při nákupu," dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám