Hlavní obsah

Žena za volantem kamiónu? Proč ne

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje mnoho mýtů, které tvrdí, že ženy za volant prostě nepatří. Snad právě proto představa ženy za volantem velkých gigantických vozů může být pro mnohé přímo děsivá. Skutečnost je však taková, že každým rokem stoupá kamiónová i autobusová doprava, přičemž počet profesionálních řidičů za tímto trendem zaostává. Proto se mnoho dopravců rozhodlo, nabídnout tuto práci ženám.

Foto: Profimedia.cz

Žena a její kamion - brzy nic neobvyklého.

Článek

Řidiči kamiónové a autobusové dopravy začínají být velmi nedostatkovým zbožím, proto se mnoho dopravců rozhodlo, nabídnout tuto práci ženám.

Na právě probíhajícím veletrhu Autotec 2008 v Brně je připraven projekt "Svět kamiónu zblízka", kde si ženy mohou tuto profesi vyzkoušet a pokud budou mít zájem, mohou navštívit i novou personální agenturu Institut silniční dopravy, která ženám zprostředkuje nabídku práce v těchto pro ženy netypických oborech.

Kromě kamiónu bude na výstavišti k dispozici i autobus a jeho profesionální řidička, která všechny zájemkyně seznámí se svou profesí i se „svým strojem“.

Nově se připravují i rekvalifikační kurzy na práci řidičky hromadné dopravy

Usnadit cestu nových řidiček kamiónů by měl i projekt ze zdrojů EU, jenž připravuje firma Česmad Bohemia. Ženy se na práci řidičky hromadné dopravy připraví prostřednictvím rekvalifikačních kurzů, které jim otevřou cestu na trh práce. Šanci budou mít i ženy, které se budou vracet z mateřské dovolené.

Anketa

Patří ženy za volant kamionů?
Ano, je to povolání jako každé jiné.
18,5 %
Ano, pokud se na to samy cítí.
69,8 %
Ano, konečně bude na silnici bezpečněji.
3,3 %
Ne, je to proti zákonům přírody.
4,3 %
Ne, silnice tak budou nebezpečnější.
4,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1887 čtenářů.

Reklama

Související články

Ženy řídí oběma rukama a muži jen jednou

Je to jen obyčejná frajeřinka, když vidíme muže, jak řídí jen s jednou rukou ledabyle položenou na volantu? Nikoli, nová studie, kterou si objednalo vývojové...

Kde se nejen ženám dobře pracuje

Již třetím rokem obecně prospěšná společnost Gender Studies vyhlásila soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v České republice,...

Výběr článků

Načítám