Hlavní obsah

Žehlit znamená udělat dojem

Hledáte cestu, jak postoupit výš na kariérním žebříčku? Pak vězte, že úspěch nemusí být ukryt ve vašem obchodním talentu nebo obratnosti v práci s počítačem, ale ve vašich žehlících schopnostech. Říkáte si, jak toto spolu může souviset? Společnost Philips u příležitosti letošního 50. výročí působení v oblasti žehlení a s ním spojené péče o látky podnikla rozsáhlý průzkum zabývající se spojitostí mezi žehlením a našimi životy.

Článek

Průzkum potvrdil, že téměř 60% Angličanů je v práci více spolehlivých, sebejistějších  a odevzdává lepší práci, pokud jsou oblečeni v dobře vyžehleném oblečení. Kromě toho 34% prohlásilo, že na kolegy, kteří chodí v pomačkaném nebo ledabylém oblečení koukají velmi negativně a nedůvěřivě. Stejně pozitivní výsledek spojený s důvěryhodností a pracovní morálku byl také prokázán v kontinentální Evropě. Takže přímá spojitost mezi úspěchem v práci a nepomačkaným vzhledem nikdy nebyla zřejmější.

"Žehlení je poklidná aktivita, která požaduje minimální mozkovou aktivitu - jedná se více méně o automatickou činnost, po které je ale ihned vidět výsledek v podobě hromady vyskládaného a krásně vyžehleného prádla, a tím je nám  jasně dáno najevo, že to nebyl ztracený čas a my se cítíme spokojeni. Navíc nám mnoho našich zákazníků prozradilo, že žehlení je pro ně malý rituál spojený s poslechem dobré hudby či sledováním oblíbeného filmu, které mnohdy doplňuje sklenka vína,"  doplňuje Martina Laketić, marketingová manažerka divize domácích spotřebičů společnosti Philips.

Žehlení pomáhá v upevňování vztahů

Průzkum také odhalil, že žehlení partnerova či partnerčina oblečení dokazuje pravou lásku. Pokud hledáte toho pravého nebo chcete "uchlácholit" svou drahou polovičku, jediné co potřebujete udělat, je sáhnout po žehličce. Průzkum ukázal, že téměř polovina (40%) Němců považuje žehlení partnerova oblečení za novou cestu k učinění dobrého dojmu. S touto tezí souhlasilo i 42% Francouzů a 50% Angličanů. Jak je tedy vidět,  žehlení slouží v Evropě jako jeden z projevů lásky a náklonnosti.

Vyžehlete se ze stresu..

Tím ale pozitivita a výhody žehlení ještě stále nekončí. Čtvrtina (25 %) Němců, 24 % Angličanů a 25 % Francouzů považuje žehlení za novou cestu k uklidnění a relaxaci.

Anketa

Patří žehlení k vašim oblíbeným domácím pracem?
Ano, žehlení je zábava.
3,7 %
Ano, relaxuji při tom.
12,2 %
Občas, záleží na náladě.
20,6 %
Ne, žehlení přímo nesnáším.
18,5 %
Ne, ale je to nutnost.
41,5 %
Nevim, nikdy jsem to nedělal/a.
3,5 %
Celkem hlasovalo 2014 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kurz učí muže přežít v domácnosti

Nadešla doba letních prázdnin. Manželka odjíždí s dětmi ven z města, manžel zůstává několik týdnů sám doma. Pár prvních dnů to možná bude pro muže radost,...

V Rakousku zavedli kurzy žehlení pro muže

Po celém Rakousku byly zavedeny jednodenní kurzy, v nichž se pánové tvorstva učí ohánět se žehličkou. Zájemce do nich láká reklamní slogan: Opravdový...

Výběr článků

Načítám