Hlavní obsah

Zchlaďte se módní inspirací ze severské Kodaně

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco české léto přeje v oblasti módy jen plavkám a nanejvýš lněným košilím, Skandinávci jsou na tom o poznání lépe. Tamější podnebí, zahrnující teploty kolem dvaceti stupňů, je totiž ideální pro módní experimenty. Podívejte se, jaké modely vynesly stylové návštěvnice u příležitosti kodaňského týdne módy v Dánsku.

Foto: Profimedia.cz

Severské léto je módě nakloněné.

Článek

Na rozdíl od jiných národů si Skandinávci příliš nelibují v extravagantních módních výstřelcích a raději sahají po osvědčených designech, materiálech a střizích.

Úzké siluety na tělo jsou k vidění jen zřídka, zdejší ženy raději nosí oversized střihy, které jsou pohodlné a nonšalantní. Svoji postavu zpravidla podtrhnou páskem nebo nechají vyniknout odhalené nohy či naopak dekolt a klíční kosti.

Co se týče barevných kombinací, ani tam návštěvnice kodaňského týdne módy příliš neexperimentovaly. Nejčastěji byly k vidění neutrální a jemné pastelové tóny.

Foto: Profimedia.cz

Neutrální barvy a oversized střihy

Pokud některá z nich sáhla po barvách, většinou se jednalo o zemité tóny, jako je cihlová či khaki. Výjimku tvořila světle modrá, která je letos velmi trendy a nosí se nejen na košilích, ale také šatech či doplňcích.

Ženskost modelům dodávaly volánky, ale také zvýšené pasy. Ostatně tzv. „paper bag” střih pasu, který sahá nad boky a je stažený páskem, dodává kalhotám na eleganci.

Foto: Profimedia.cz

V hlavní roli ženskost

Foto: Profimedia.cz

K vidění bylo mnoho crop topů a modré barvy.

Kouzlo je v detailu 

Pokud je vám skandinávský styl oblékání sympatický, nezapomeňte, že každému jednoduchému outfitu dodáte na jedinečnosti pomocí výrazného doplňku. Vsadit můžete na velký šperk, barevnou nebo vzorovanou kabelku či designérské boty. Cílem je svému outfitu dodat na promyšlenosti a jedinečnosti.

Foto: Profimedia.cz

Vzorovaná kabelka dodá jednoduchému outfitu jiskru.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám