Hlavní obsah

Zapomeňte v horku na make-up, pleť hydratujte a nechte volně dýchat

Přestože nanášení make-upu již v podstatě patří k vašemu každodennímu rituálu, zkuste jej v těchto parných dnech vynechat. Pokud to bez něj ale nezvládnete, pak jej alespoň maximálně odlehčete. Poradíme vám, jak na to.

Foto: Profimedia.cz

Make-up zejména v parných dnech ucpává póry, pokožka se pod ním potí, nemůže pořádně dýchat

Článek

Make-up zejména v parných dnech ucpává póry, pokožka se pod ním potí, nemůže pořádně dýchat, což se odrazí nejen na pleti jako takové, ale i samotném make-upu, který velmi záhy přestane vypadat svěže.

Mnohem lepší je tak sáhnout po lehkém tónovacím krému, který pleť sjednotí a zároveň rozjasní a všechny nedokonalosti v podobě kruhů pod očima, skvrn apod. zakrýt místně pomocí korektoru.

Foto: archív firem

Tónovací krémy

Pudr je lepší už vůbec nenanášet, maximálně na T-zónu, ale jen ve velmi tenké vrstvě. Vždy by pak mělo jít o transparentní tedy bezbarvé pudry. Místo pudru lze na místa, jež jsou více vystavena slunečnímu záření (čelo, lícní kosti, bradu nos), použít bronzer. Nicméně obejdete-li se úplně bez pudru, tím lépe.

Nikdy po pudru nesahejte v touze po zmatnění zpocené pleti! Přestože na chvilku tento pudr zafunguje, po chvíli se začne shlukovat a pleť začne vypadat hůř než bez jakékoliv péče.

V případě mastné pleti je mnohem lepší sáhnout po matujících papírkách, které dokážou velmi dobře vsáknout přebytečný maz.

Foto: archiv firem

Matující přípravky

Pokud chcete pro svou pleť udělat opravdu to nejlepší, pak se starejte především o její hydrataci a ochranu před UV zářením. Při výběru hydratačních sér a krémů sáhněte po těch na vodní bázi, jelikož v parných dnech je to mnohem příjemnější a pleť se tolik nemastí. V kabelce u sebe pak vždy mějte osvěžující sprej na pleť obličeje, který můžete na pleť nanášet kdykoliv během dne a to i na lehčí make-up.

Foto: archív firem

Osvěžení pro pleť

Když se neobejdete bez líčení

Když se přeci jen rozhodnete pro make-up, pak nikdy nezapomínejte na primer neboli podkladovou bázi, jež vyhladí povrch pleti, stáhne a zamaskuje rozšířené póry a rozzáří pleť. Zároveň prodlouží výdrž make-upu a některý může posloužit i jako ochrana před UV zářením.

Dalším pomocníkem pak je fixační sprej, jež si můžete na obličej přestříkat několikrát za den a prodloužit tak nalíčení na skutečně dlouhý čas.

Nezapomínejte na vlasy

Čím vyšší jsou teploty, tím se vlasy přirozeněji více mastí, zároveň konečky vlasů se dehydratují. Kadeřníci proto radí zapomenout v létě na přípravky, které vlasy zatěžují. Pokud tedy budete chtít vlasy zafixovat, tak místo klasických tužidel a laku na vlasy sáhněte raději po spreji s obsahem soli. Když jej nanesete do vlhkých vlasů, lehce je natuží a přitom je zbytečně nezátíží. Navíc se pak lépe foukají.

S kosmetikou do lednice
Některým produktům totiž vedra vyloženě nesvědčí. Lépe než na toaletním stolku bude v chladničce rtěnkám, kajalovým tužkám na oči a také lakům na nehty, které v nízkých teplotách pomaleji houstnou, a déle tak vydrží. Místo udělejte i hydratačnímu krému: až ho vytáhnete, osvěží vás lépe než dobře vychlazené pivo, navíc zmírní otoky a rozproudí váš krevní oběh.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak pečovat o mladistvou problematickou pleť

Aknózní neboli problematická pleť trápí až 80 % mladých lidí. Je to dáno hormonální změnou, kdy zvýšenou hladinou androgenních hormonů dochází ke zvýšené...

Výběr článků

Načítám