Hlavní obsah

Večerní šaty od Liběny Rochové zářily na předávání Oscarů

Novinky, das

Večerní šaty z dílny známé české módní návrhářky Liběny Rochové, zazářily na letošním vyhlašování Oscarů v Los Angeles. Obstály v silné konkurenci světových značek jako Versace, Giorgio Armani nebo Christian Lacroix, které tradičně oblékají filmové hvězdy na červený oscarový koberec.

Článek

Česká modelka a herečka Pavlína Němcová, která ztvárnila roli novinářky ve filmu Edith Piaf, zvolila na předávání Oscarů odvážnou róbu od návrhářky Liběny Rochové.

"Jedná se o model, jehož vlastníkem je firma Alfa Romeo. Vytvořila jsem ho pro premiéru jejich vozu. Pavlína si na Oscary vezla několik modelů z mé dílny, a nakonec si zvolila tyto dlouhé černé šaty s průhlednými prvky,“ říká Liběna Rochová.

:.Čerstvá držitelka Oscara za hlavní ženskou roli Marion Cotillardová společně se „svojí novinářkou“ Pavlínou Němcovou. Foto: Archív Pavlíny Němcové.

Liběna Rochová obohatí šatníky dalších filmových hvězd

Česká návrhářka díky těmto šatům sklízí první úspěchy. V těchto dnech přijala nabídku vytvořit večerní modely pro vybrané obchody v Los Angeles a účastnit se prestižní akce Los Angeles Fashion Week Awards. „Říkají mi „Liběno, tvé modely patří na červený koberec“. No, já nevím, jestli patří, ale je dobré, když tam jsou,“ říká s úsměvem česká módní designérka.

Držiteli LA Fashion Week Award jsou například značky Bebe, jejíž tváří je „nespokojená manželka“ Eva Longoria nebo značka Guess proslavená svoji kampaní černobílých fotografií s modelkami a herečkami jako Paris Hilton nebo Drew Barrymore.

Los Angeles Fashion Week se koná od poloviny 20. století. O cenách pro nejlepší počiny na poli módy rozhodují čtyři desítky nejvlivnějších módních žurnalistů, obchodníků, stylistů a designérů z Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám