Hlavní obsah

Vaření může být zábava, poradíme vám, jak na to

Novinky, Dana Sokolová

Uvařit si doma opravdovou lahůdku nemusí být vůbec složité. Nejen že se dají v obchodech sehnat i velmi exotické ingredience, existuje i řada kurzů, kde se všechno velmi snadno naučíte pod dozorem opravdových mistrů.

Článek

Kuchařské kurzy byly velmi oblíbené již za první republiky. Své dcery sem posílaly významné rodiny, jelikož zde učili uznávaní mistři v podobě autorů kuchařek či šéfkuchaři nejluxusnějších restaurací. Dnes je to podobné.

Naučí se zde vařit prý téměř každý, a to opravdové lahůdky. I když to není nejlevnější záležitost, oblíbenost podobných kurzů stále roste. Učí se zde vařit nejen mladé dívky, ale i vdané ženy či muži a vystudovaní kuchaři.

Výhodou je i to, že se od šéfkuchařů naučíte nejen jak danou surovinu správně připravit, ale i kde a jak ji nejlépe nakoupit a na co si dát při nákupu pozor.

Vyzkoušet můžete speciální hrnce i různé profesionální kuchařské pomocníky. Velmi často se dozvíte i nějaké zajímavosti o degustaci vhodných vín.

V každém případě je z čeho vybírat, a to nejen podle zvučných jmen šéfkuchařů, ale i oblíbené kuchyně.

Omáčky našich babiček v modernějším pojetí

O tom, že i typická česká jídla mohou být připravena zdravě a z kvalitních surovin vás přesvědčí jednodenní kurz agentury Ola Kala. Pod vedením šéfkuchaře Radka Kašpárka z prestižní restaurace Coda v hotelu ARIA v Praze na Malé Straně se naučíte uvařit tradiční české smetanové omáčky, a to včetně triků skutečných profesionálů.

Kurz trvá 4-5 hodin a jeho cena je 4 200 Kč.

Slavné pokrmy z ryb a darů moře

O tom, že ryby jsou velmi zdravé a Češi jich mají všeobecně v jídelníčku velmi málo, není pochyb. Velká většina důvodů je, že jen malé procento lidí dokáže pokrmy z ryb správně připravit. Nejen jak na to, ale i spoustu zajímavých rad a nápadů vám dá kurz oblíbeného šéfkuchaře a vyznavače francouzské kuchyně Dalibora Navrátila z restaurace Villa Voyta v Pražském kulinářském institutu.

Kurz trvá cca 5 hodin a jeho cena je 3 500 Kč.

Tajemství indické kuchyně

Do tajů indické kuchyně vás zasvětí šéfkuchaři spolupracující se školou vaření Chefparade, kteří jsou posedlí tím, co dělají a mají radost, když se o svou vášeň pro danou kuchyni mohou podělit.

Kurz vypadá tak, že šéfkuchař připraví jídlo a vaří na hlavním pultu. „Studenti“ ho sledují a následně vaří samostatně v malých skupinách (maximálně 3 osoby). Pokud příprava jídla vyžaduje delší dobu, vaří „studenti“ zároveň s šéfkuchařem.

Kurz trvá cca 3 hodiny a jeho cena je 990 Kč.

Kurzy pro maminky

S přípravou zdravých a chutných jídel pro děti pomůže speciální kurz od Honzy Řepy, jednoho z majitelů společnosti Culinaria Catering. Výhoda těchto kurzů je, že se mohou odehrávat nejen ve speciálním studiu, ale i u vás doma a lze se i individuálně dohodnout na jeho délce.

Délka kurzu: 5-6 hodin, cena se pohybuje kolem 3 500 Kč. Záleží na osobní domluvě.

Kurzy makrobiotického vaření

Zdravě vařit podle zásad makrobiotiky vás naučí skutečná odbornice na dané téma Zuzana Terešová. Můžete si vybrat i téma kurzu: Jarní očista, Vaření pro muže, Vaření pro ženy či Zdravé vaření a jak na něj.

Kurz trvá 3,5 hodiny a jeho cena je 550 Kč.

Kolem světa s hovězím

Pokud patříte mezi milovníky hovězího, pak je tento kurz určen právě vám. Naučit se vybrat to správné maso a dobře ho připravit ocení většina opravdových gurmánů.  Celým kurzem vás provede Šéfkuchař Allen Wertheim z Prague Cullinary Academy, který sám absolvoval slavnou kuchařskou školu Le Cordon Bleu, kde i později sám vyučoval.

Kurz trvá 4 hodiny a jeho cena je 2 490 Kč.

Příprava domácí party

Krůček po krůčku při přípravě profesionálního pohoštění vás provede tým mistrů kuchařů pod vedením šéfkuchaře Michala Bartáka a majitele studia Divoká vařečka v Brně.

Kurz trvá 4-5 hodin a jeho cena je 2 300 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouzlo flambování aneb Jídlo v plamenech

Vzletné gesto číšníka, když lije alkohol do pánve, modravé plameny i vonný dým, jenž se zvedne, naplní hosta respektem a on ochutnává první sousto takřka...

Výběr článků

Načítám