Hlavní obsah

Vánoce ve stylu Bio

Novinky, das

Cukroví a sváteční tabule dodává vánočním svátkům nezaměnitelné kouzlo. Příjemná vůně vanilky, skořice či smaženého kapra, lahodná chuť a zaručená kvalita. To vše lze ještě zesílit díky volbě biopotravin.

Foto: František Petrák, Právo

Ani vánoční stůl se nemusí obejít bez bio potravin.

Článek

Bio potraviny lze jednoduše charakterizovat jako jídlo bez chemie. Je prokázáno, že na jedné straně mají vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, na druhé méně dusičnanů a téměř žádné zbytky pesticidů. Navíc tyto potraviny mají opravdu lahodnou chuť. I pouhý laik pozná rozdíl v chuti potravin z ekologického zemědělství a neekologického.

Bio potraviny jsou bohužel i často dražší než klasické potraviny. Nicméně náklady eko farmáře jsou opravdu několikanásobně větší. V současné době lze sehnat bio potraviny i díky některým supermarketům levněji. Přestože jim je často vyčítáno, že bio potraviny dováží. V každém případě i díky nim, je dnes o biopotravinách mnohem větší povědomí a lidé se začínají čím dál častěji zajímat o to, co jedí.

Zdravé dobrůtky můžete koupit nejen ve specializovaných kamenných obchodech či supermarketech, ale dnes i v celé řadě on-line obchodů či např. v jednom řetězci drogerií.

Připravili jsme pro vás několik tipů, jak strávit Vánoce ve stylu Bio.

Biokuchařka může pro Vás být nejen skvělým dárkem, ale také rádcem.

Reklama

Související témata:

Související články

Biopotraviny mají v Čechách zelenou

Na koktejl z jablka, mrkve a zázvoru, jahelnou kuličku nebo sklenku sojového mléka si zvyká chodit stále více Pražanů. Síť fastfoodů, které se snaží zákazníky...

Bio rajčata obsahují více antioxidantů

Vypěstovat bio rajče bez užití umělých hnojiv a pesticidů může být mnohem složitější než při běžném způsobu. Podle amerických odborníků takto pěstované plody...

Výběr článků

Načítám