Hlavní obsah

Uhlazený a prudce elegantní, takový je preppy styl

Novinky, Linda Humlová

Preppy styl nebo také preppie je móda, která vznikla v 50. letech minulého století na prestižních amerických univerzitách tzv. Břečťanové ligy. Vyznačuje se sportovní elegancí, které vévodí kvalitní střihy a materiály. Inspirujte se tímto stylem i vy a dodejte svému šatníku špetku elegance, promyšlenosti i šprťáctví!

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka návrhářky Caroliny Herrery

Článek

Školní semestr na vysokých školách pomalu, ale jistě končí. To stejné se ale nedá říct o preppy stylu. Ten se totiž dostal na výsluní již v padesátých letech a od té doby se zde stále drží.

Foto: archiv firem

Tričko, Gant, 2899 Kč. Náhrdelník, Zara, 549 Kč. Tenisky, Eobuv, 1542 Kč. Šaty, Gant, 4399 Kč. Sako, Marks & Spencer, 2999 Kč

Vznik preppy stylu se váže k území univerzit z řad tzv. Břečťanové ligy (Ivy League), jako je Harvard, Yale, Brown či Princeton.

Studenti místních prestižních škol se vůči ostatním snažili vymezit uhlazeným, sportovně elegantním stylem, který korespondoval s prestižním jménem jejich univerzity.

Foto: archiv firmy

Sukně, Pietro Filipi, 3490 Kč

Od té doby se preppy styl dostal daleko za území vysokých škol. Stále platí, že mezi povinnou výbavu každého „preppíka“ patří skvěle sedící sáčko, košile, propínací svetřík a samozřejmě polo tričko, to vše doplněné plátěnými teniskami či mokasínami.

Foto: archiv firem

Košile, Pietro Filipi, 2190 Kč. Kabelka, H&M, 749 Kč. Kalhoty, Pietro Filipi, 3190 Kč. Sako, Mango, 1599 Kč. Sukně, Mango, 899 Kč. Šaty, Pietro Filipi, 3990 Kč.

Pokud si chcete osvojit základu preppy stylu i vy, pořiďte si například letní barevný kostýmek, který můžete nosit na sportovně elegantní způsob s plátěnkami a obyčejným bílým tričkem. Vsadit můžete také na oblíbenou kombinaci polo trička a cigaretových kalhot. Outfity doplňte pravými či falešnými perlami a jednoduchou klasickou kabelkou.

Foto: archiv firmy

Sako, 1599 Kč. Sukně, 899 Kč. Obojí Mango

Foto: archiv firem

Halenka, H&M, 2999 Kč. Sako, Zara, 899 Kč. Kalhoty, Zara, 799 Kč. Kabelka, Furla (prodává Eobuv.cz), 7258 Kč. Lodičky, Deichmann, 599 Kč. Polobotky, Deichmann, 849 Kč.

Foto: archiv firmy

Kalhoty, Pietro Filipi, 2490 Kč.

Reklama

Související články

Zamilujte si mocné odstíny magenty

Ani růžová, ani fialová. Magentu bychom mohli přirovnat k fuchsiové a purpurové barvě. Letos se tento odstín objevil hned v několika kolekcích módních...

Naučte se nosit vzory citrusů

Jaro je v plném proudu, a to znamená jediné. Dejte sbohem nudnému oděvu v tmavých barvách a osvěžte svou skříň přívalem energie v podobě oblečení s motivem...

Výběr článků

Načítám