Hlavní obsah

U oblečení na sport hraje nejdůležitější roli pohodlí

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalu, ale jistě se začíná blížit plavková sezóna. Co to znamená? Mnoho lidí na poslední chvíli začíná platit permanentky do fitness center, lekce na jógu či skupinová cvičení. Jiní se dají na běhání nebo dlouhé procházky přírodou. A protože s nabídkou sportovního zboží přicházejí i značky s běžnou módní konfekcí, není vůbec těžké oblečení podle typu sportu v mžiku nakoupit.

Foto: Profimedia.cz

I oblečení na sport lze zábavně kombinovat.

Článek

Dávno už neplatí, že se na cvičení chodí ve starých, nenošených kouscích. Dnešní doba si žádá moderní, ale zároveň i funkční oblečení.

Pokud člověk chce dbát na svůj vzhled i v posilovně, při cvičení, běhu či józe, a záleží mu na tom, co obléká, bude muset počítat s tím, že do takového vybavení může investovat dokonce i několik tisíc korun. Investice se mu ale díky funkčnosti kousků mnohokrát vrátí.

Do fitness centra

Praktickou věcí, kterou ocení mnoho fitness nadšenců, je sportovní pouzdro na mobil, díky kterému budete moci poslouchat hudbu po celou dobu tréninku. Navíc stojí jen pár korun.

Naprosto nezbytnou součástí oblečení je kvalitní podprsenka a legíny, které musí pečlivě sedět, aby během tréninku nikam nesklouzávaly. Ideální jsou proto modely se zvýšeným pasem.

Nejdůležitější ze všeho je ale pohodlí, které by mělo hrát prim, a to při všech typech fyzické aktivity. Důležitá je proto i obuv.

Foto: Archiv firem

Podprsenka, H&M, 799 Kč. Tenisky Nike, Answear, 2899 Kč. Sportovní pouzdro na paži, H&M, 399 Kč. Tílko, F&F, 279 Kč. Taška, Mango, 799 Kč. Legíny, MArks@Spencer, info o ceně v obchodě.

Venkovní běh

Pokud vám učarovalo běhání na čerstvém vzduchu, hlavní je dobrá podpěra ve formě spodní podprsenky. Ta by měla perfektně sednout tak, aby i při velké zátěži prsa udržela na místě.

Samozřejmostí je ale také upnuté funkční triko, které dokonale nasaje pot. Nezbytností jsou i sportovní legíny nebo kalhoty. Záleží na preferencích každého jedince.

S počasím a jarními přeháňkami si poradí lehká šusťáková vesta či bunda, díky které v případě nečekaného deště můžete nasadit i kapuci. Samozřejmostí jsou kvalitní boty určené speciálně na venkovní běh.

Foto: Archiv firem

Napromokavá vesta, H&M, 899 Kč. Podprsenka, Mark&Spencer, info o ceně v obchodě. Tenisky Alpine Pro, Altisport, 699 Kč. Funkční triko s dlouhými rukávy, Tchibo, 699 Kč. Legíny, Tchibo, 399 Kč.

Procházka přírodou

Je-li vaší vášní outdoor, ve výbavě by neměly chybět boty, které jsou pro tuto venkovní aktivitu nutností. Zpravidla mají silnou vzorovanou podrážku, aby chránily nohu před nerovnostmi trasy. Jedině tak předejdete možným zraněním. Určitě se vyvarujte na túry obouvat klasické módní tenisky.

Na dlouhé procházky je důležité pohodlí, které zaručí volnější kalhoty a opět funkční triko, které je praktickou nezbytností. Proti slunci ochrání pleť i zrak obyčejná kšiltovka.

Foto: Archiv firem

Fleecová mikina, H&M, 899 Kč. Funkční triko, Altisport, 995 Kč. Outdoorové boty Nordblanc, Altisport, 995 Kč. Kalhoty, MArks&Spencer, info o ceně v obchodě. Kšiltovka, Roxy, 550 Kč.

Na jógu

Milovnice jógy mají tu výhodu, že nemusejí oblečení příliš řešit. Stačí se vysvléci a lekci odcvičit v kvalitní podprsence či krátkém topu a sportovních legínách, případně volných harémových kalhotách. Podle lektorek je ale nejlepší spíše volné oblečení, ve kterém učitelé dobře vidí chyby ve cvicích a mohou je pohotově napravit.

Jestliže máte lekci kousek od domu, přehoďte přes sebe volné šaty, nasaďte slaměný klobouk a kulaté brýle. K tomuto outfitu se jednoznačně hodí kotníkové tenisky.

Foto: Archiv firem

Klobouk, Roxy, 950 Kč. Tříčtvrťáky, F&F, 399 Kč. Volné šaty Cheap Monday, 1239 Kč. Brýle, Roxy, 265 Kč. Podprsenka, F&F, 279 Kč. Boty Nike, Queens, 2790 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám