Hlavní obsah

Týden módy v Argentině ovládly extravagantní modely z kožešiny, peří i diamantů

Novinky, Bohumila Kunertová

Móda vládne světu. Není se proto čemu divit, že každou chvíli nějaká země pořádá více či méně prestižní módní přehlídky. Začátek září tak nebyl výjimkou. Tentokrát se konal týden módy v Buenos Aires v Argentině. Při závěrečné show si návrháři pro diváky připravili velmi specifické modely z kožešin nebo peří, podívanou byl také umělecký body painting na tvářích modelek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kuriózní modely byly k vidění na Týdnu módy v ArgentiněVideo: Reuters

 
Článek

Pestrobarevné kožešinové modely, duhové oblečky, před kterými by klasická duha bledla závistí, inspirace z éry Pocahontas, Labutího jezera nebo elegantní blyštivý body painting zdobící půvabné tváře modelek. To vše bylo k vidění na jedné ze závěrečných show na Fashion weeku BAAM v argentinském Buenos Aires.

Více či méně exotické či prapodivné modely pocházely z dílny mladých studentů návrhářské školy "I The Young Creator" ("Yo El Joven Creador").

Inspiraci studentů se meze nekladly, někteří tak hledali návrhy v éře indiánů, v renesančním období nebo éře hippies, jiní se naopak striktně drželi moderní doby a jako hlavní téma svých modelů zvolili čas a doplňky v daném duchu. K vidění byly i velmi specifické trojrozměrné oblečky.

Jednou ze zajímavějších částí přehlídky pak byly modely z různobarevného peří, které dodávaly modelkám nádech nevinnosti. K tomu přispěl i velmi elegantní body painting na jejich tvářích, který sklidil velký úspěch.

Čtyři nejúspěšnější návrháři z řad studentů získají výhradní právo odjet na stáž do prestižních módních domů, součástí ceny je i výlet na Týden módy v Paříži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám