Hlavní obsah

Tři tipy, jak prodloužit opálení

Novinky, Dana Sokolová

Není pochyb o tom, že zdravě opálená bronzová pokožka dodá na atraktivitě. Bez správné péče ale toto opálení velmi rychle mizí.

Foto: Profimedia.cz

Naprostým základem je dobře hydratovaná pokožka.

Článek

Chytré sprchování

Péče o opálenou pokožku začíná už při mytí. Dobře volte teplotu vody, protože příliš horká sprcha pokožku vysušuje a dehydrovaná kůže rychleji ztrácí pigment.

Na sprchování proto doporučujeme vlažnou nebo mírně teplou vodou a místo klasických mýdel nebo sprchových gelů raději sáhněte po přípravcích, které už přímo při mytí o pokožku pečují a vyživují ji. Ideální jsou k tomu sprchové oleje nebo pečující pěny, které pokožku zanechají hladkou, hebkou a hydratovanou.

Foto: archív firem

Sprchové pěny, gely a oleje

Peeling 

Peelingy je dobré používat, ale jen v omezené míře, maximálně tedy jednou za týden a ideálně na místa, kde je kůže nejsušší – na loktech, kotnících a kolenou. Na zbytek pokožky používejte jemnější přípravky, které zároveň obsahují vyživující látky.

Foto: archív firem

Peeling

Hydratujte a zvýrazněte barvu

Naprostý základ je dobře hydratovaná pokožka, proto nikdy nezapomínejte na používání hydratačních přípravků, které zamezí vysoušení pokožky. Klidně používejte co nejdéle přípravky po opalování, které obsahují spoustu výživných látek a po jejich spotřebování navažte klasickými hydratačními mléky či krémy.

Pro udržení krásné barvy výborně fungují tónovací přípravky, které obsahují jemné samoopalovací složky, jež dodávají postupné opálení. Vaše krásně opálená pokožka tak opět získá na sytosti a více vynikne. Výhodou je, že si intenzitu tónu můžete sami korigovat.

Foto: archív firem

Tělová péče

Reklama

Související témata:

Související články

Co funguje na spálenou pokožku od sluníčka

Sluneční záření má celou řadu benefitů, ale i stinných stránek. Kromě pozitiv v podobě podpory tvorby vitamínu D i hormonu dobré nálady serotoninu je to...

Výběr článků

Načítám