Hlavní obsah

Trendy v účesech jaro/léto 2006

Unikátní kolekci trendových účesů představila společnost Wella - Trend Visions 2006. Tato kolekce je jedinečná v tom, že nevznikala pouze podle fantazie předních vlasových stylistů, ale také na základě sociologických a módních průzkumů. Účesy tudíž dokonale odrážejí životní styl a dobu, ve které právě žijeme.

Článek

Žijeme v čase otevřených hranic, kdy vzdálenosti už nemají význam. Máme neomezený přístup k informacím ze všech koutů planety. Vzdálené země jsou nám na dosah a svět stále rychleji směřuje ke globální komunitě. Jsme si blízko. Inspirujeme se cizími jazyky, mentalitami a kulturami, ale neztrácíme ze zřetele ani své vlastní tradice a hodnoty. Mísí se i různé společenské skupiny. Jako pestrobarevné kamínky mozaiky se kombinuje mnoho různých podnětů a dojmů, aby vytvořily nový celkový a fascinující obraz dnešního světa. Každá oblast našeho života - móda, umění, architektura i hudba - ilustruje míchání protikladů, které vytváří něco neopakovatelného. Existuje neomezené množství rozličných variant.

TECHNO NATURE

symbióza přírody a technologie

Příroda a technologie jsou dvě hlavní společenská témata současnosti. Přestávají být v rozporu a kráčejí ruku v ruce. Technická inovace a ekologie jsou v harmonii. Architektura zohledňuje nejen účelnost, ale také lidské hledisko a otázku citlivého začlenění staveb do přírodního prostředí. Lidé se více zajímají o etiku a hledají nové hodnoty. Tělo a duše hrají stále důležitější úlohu. Sportujeme, meditujeme a toužíme uspokojit své smysly. Hledáme způsob jak být moderními a přírodními bytostmi zároveň.

Textury látek jsou inspirovány větrem, vodou, ledem a nabývají organických tvarů. Hi-tech materiály imitující hadí kůži a rybí šupiny, vzdušné a transparentní látky, metalicky zářivé a pastelové barvy. Modely á la Calvin Klein, Yohji Yamamoto, Jil Sander nebo Helmut Lang. Hudba od Mobyho. Trend Techno Nature symbolizuje jednotu moderny a přirozenosti.

Účes má jemný pohyb a působí étericky až téměř beztížně. Střihy jsou funkční, plastické a poddajné. Rámují obličej s jemnou bezchybností. Odstíny vlasů jsou chladné, čiré a světlé. Něžné tóny s ledově pastelovými odlesky odrážejí světlo jako zářivá perleť.?

REAL DAYDREAM

harmonie denního ruchu a snění

Vůně pečeného chleba, starý plyšový medvídek nebo povědomý zvuk nás i v hektickém "teď" přenese do dávno minulých časů. Vzpomínky se probouzejí a tenký most nostalgie překlene propast mezi minulostí a současnou chvílí. Trend Real Daydream podněcuje fantazii a nutí nás ohlédnout se zpět. Otevírá svět ležící mezi realitou a snem. Hýčkáme si náš malý soukromý vesmír, přejeme si získat víc času sami na sebe, zpomalit a najít vlastní autenticitu. Rádi vystavujeme tvář slunci, hřejícímu skrze okna, vdechujeme vůni květin a ovoce a milujeme dotek starého plédu a bavlny.

Architektura oslavuje venkovský styl. Móda využívá krajku, plisování, samet a výšivky v pudrově pastelových tónech. Modely od Prada a Miu Miu, hudba zpěvačky Norah Jones. Přinášejí zasněnou vzpomínky na staré časy.

Účes má jemné a přírodní odstíny mědi, skořice, čokolády, oříšku a karamelu. O zajímavý akcent se stará zářivá sluneční blond. Vlasy, ať už vlnité nebo rovné, spadají přes ramena hravě a lehce a vytvářejí něžně smyslnou souhru střihu a barvy.

Reklama

Související témata:

Související články

Hitem letošního jara je bílá s černou

Po několika měsících zimy, mrazu a sněhu je tu opět jaro a s ním přichází i výměna šatníku. Co si do něj ale dát, aby byl člověk "in"? Nejvýraznějším trendem...

Výběr článků

Načítám