Hlavní obsah

Svatba snů: princ William se zasnoubí možná už na podzim

Právo, Pavel Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, ne, snad - už mnohokrát platilo za téměř jisté, že princi Williamovi a jeho dlouholeté přítelkyni Kate Middletonové zazní svatební zvony. Všechny naděje však zatím byly plané. Což však neznamená, že spekulacím odtroubilo.

Článek

Teď platí za horký termín zásnub podzim. Williamovi bude v té době v severním Walesu končit výcvik pilota záchranných vrtulníků Královského vojenského letectva (RAF). Příležitost k zásnubám jako dělaná. Veselka by pak mohla být v roce 2011 - přesně 30 let po pohádkové svatební ceremonii jeho rodičů, Charlese a Diany.

Vhodný věk už na to oba mají. Je jim 28 let, přičemž Kate je o půl roku starší. A to, že není šlechtického původu, už nevadí. A proč taky? Švédská korunní princezna Victoria si letos v červnu také vzala normálního kluka - trenéra fitness.

Waity Katy

Poslední zprávy hovoří o tom, že William a Kate - přezdívaná „Waity Katy“ (Čekající Katy) - tráví společný čas spořádaně nedaleko základny RAF v Anglesey na severu Walesu, kde je princ umístěn. Několikrát byli spatřeni při nákupu v obchodě či v restauraci rychlého občerstvení.

„Kate teď upnula svůj život na Williama,“ citoval Daily Mail jednoho přítele. „Už nepracuje na plný úvazek v kancelářích firmy Party Pieces. Ti, kdo k ní mají nejblíže, totiž soudí, že by pro budoucí královnu nebylo vhodné, aby pracovala v rodinné internetové firmě.“

Foto: Profimedia.cz

Princova přítelkyně prý dává přednost oslovení Catherine namísto familiárního Kate. Možná si i tak nastavuje svou budoucí image manželky v královské rodině.

E-mailový byznys Party Pieces, zajišťující vše potřebné pro oslavy, založili v roce 1987 její rodiče, někdejší letecký dispečer British Airways a letuška. Za ta léta se z nich údajně stali milionáři. Kate pracovala ve firmě jako fotografka. Teď se má věnovat jen firemním aktivitám spojeným s charitativními projekty.

Žádné skandály

Idyla harmonického páru se k obrázku budoucího britského krále hodí nejlépe. William je nositelem naděje windsorské dynastie, otřesené řadou skandálů. Na rozdíl od mladšího bratra Harryho se s ním nepojí pijácké snímky paparazziů, jež by ho zachycovaly s lehce oděnými slečnami, či jiná společenská faux pas.

Zdá se, že William stojí oběma nohama pevně na zemi, a národ ho miluje. Těší se úctě i proto, že se podobně jako jeho matka, tragicky zesnulá princezna Diana, zajímá o chudé a slabé. A Diana prý vždy chtěla, aby se William oženil mladý, aby se mohl věnovat své ženě a rodině, než nastoupí na trůn.

Foto: Profimedia.cz

„Spolehlivé zdroje“ říkají, že princ rodinu Windsorů (oficiální název dynastie od roku 1917) stmeluje a dělá prostředníka mezi královnou Alžbětou II. a svou nevlastní matkou Camillou.

William a Kate spolu chodí zhruba sedm let. Poznali se v roce 2001 při studiích na nejstarší skotské univerzitě St. Andrews. Když se v roce 2007 rozešli, Britové toho litovali. Usmíření nicméně následovalo velmi rychle.

Vůbec první pověsti o tom, že svatba je na spadnutí, se objevily už v roce 2006. Jeden obchodní řetězec dokonce vytiskl suvenýry se zásnubním oznámením. Přílišná horlivost se nevyplatila. Skončily v kontejneru.

Se sázkami nepochodíte

Mluvčí královské rodiny jsou z věčného pátrání okolního světa po informacích kolem Williama a Kate někdy zoufalí. Museli tak rozhánět i spekulace, které dorazily z Německa. Tam vzdálený příbuzný britské královské rodiny, 66letý bizarní princ Frederic von Anhalt (už devátý manžel třiadevadesátileté americké herečky maďarského původu ZsaZsa Gaborové) pro jeden časopis prohlásil, že už dostal pozvání na svatbu v roce 2011. Přesné datum ale neupřesnil s tím, že je to důvěrné.

„Nesmysl a spekulace,“ prohlásili ze St. James’s Palace, londýnského sídla kanceláře princů Williama a Harryho. „Tento gentleman neví, o čem mluví,“ citoval Daily Mail jiný zdroj z princova okolí. „William o něm stěží kdy slyšel,“ dodal tento zdroj.

Navzdory nedostatku spolehlivých informací si spekulace žijí dál svým barvitým životem. Na možnost „svatby v roce 2011“ si například už několik týdnů v britských sázkových kancelářích nelze vsadit. Termín je prý příliš jistý - i pro bookmakery. Místo toho se berou sázky na to, kam dvojice vyrazí na svatební cestu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám