Hlavní obsah

Stárnoucí celebrity sázejí na zajíčky

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že mít mladšího partnera či partnerku se pro známé osobnosti stalo tradicí. Stárnoucí hvězdy po boku mladých krasavic znovu najdou chuť do života, zatímco už dávno dospělé dámy se s muži, kteří jsou často ve věku jejich synů, cítí přitažlivější. Na druhou stranu – co je osmnáctiletý věkový rozdíl pro někoho, kdo vypadá třeba jako Jennifer Lopezová?

Foto: Profimedia.cz

Lopezová a její „Medvídek“ Smart.

Článek

Když se třiačtyřicetiletá americká herečka, zpěvačka a matka dvou dětí Jennifer Lopezová loni rozhodla potvrdit svůj vztah s členem své taneční skupiny Casperem Smartem, jen zářila. „Můžu mu říct všechno, ať už jsem zničená, nebo se cítím skvěle. Dává mi morální podporu, nekonečnou lásku a podporu,“ tvrdila o svém přece jen poněkud mladě vyhlížejícím novopečeném partnerovi.

Přes tvrzení zlých jazyků to však vypadá, že J. Lo a o osmnáct let mladšího Medvídka (tak mu údajně Lopezová říká) pojí opravdová láska. „Je pro mě složité myslet na můj věk. Cítím se velmi mladá a velmi dobře ve své kůži. Zábavné je, že o věkovém rozdílu nepřemýšlíme, dokud jej někdo nezmíní,“ svěřila se Lopezová, která by k oltáři i přes svá tři zkrachovalá manželství šla klidně počtvrté.

Madonna střídá jednoho za druhým

J. Lo rozhodně není mezi divami hereckého a zpěváckého nebe žádnou výjimkou. Například manželství Demi Mooreové s o patnáct let mladším Ashtonem Kutcherem sice nevyšlo, ale to vůbec nevadí v experimentování třeba popové ikoně Madonně (54).

Hned po rozvodu s britským režisérem Guyem Ritchiem v roce 2008 vystřídala několik podstatně mladších druhů. Ještě v témže roce se mluvilo o románku s o 17 let mladší hvězdou amerického baseballu Alexem Rodriguezem, ženatým otcem dvou dětí, který prý za ní jezdil po večerech do jejího bytu na Manhattanu.

Při focení pro Calvina Kleina, také ještě v roce 2008, poznala o 28 let mladšího brazilského manekýna Jesuse Luze – s ním dokonce vydržela celý rok. Nejenže jeho matka – o 14 let mladší než samotná Madonna – se vztahem nesouhlasila, ale samotná dvojice si nakonec s překvapením uvědomila, že nemá ani jeden společný zájem.

„Máme kabalu, ale to je tak asi všechno,“ nechala se prý tehdy slyšet zpěvačka. Jejím posledním „toyboyem“ (chlapcem na hraní, jak se mladým partnerům starších celebrit říká) se posléze stal člen jejího tanečního týmu, 25letý Brahim Zaibat. Traduje se, že ji loni požádal o ruku, popstar se ale prý ještě nerozhodla – po dvou nepovedených manželstvích se zřejmě snaží být opatrnější.

Také hvězda filmu Základní Instinkt Sharon Stoneová (54) si před časem našla o 27 let mladšího argentinského manekýna Martina Micu – a vypadá to, že po jeho boku jen kvete. „Vypadám dobře, nebo si jen nepřiznávám pravdu – to je, že stárnu? Podle mě ale opravdu vypadám líp vzhledem k tomu, že mě 25letí zvou na rande,“ nechala se slyšet herečka, podle níž žena dosahuje svého maxima od čtyřiceti do šedesáti. Právě v tomto věku totiž dokáže naplno využít svůj sexappeal.

60 let rozdíl? Žádný problém

To u pánů je i o desítky let mladší partnerka již v podstatě tradicí. Jestli někdo v tomto ohledu nelení, je to zakladatel pánského časopisu Playboy Hugh Hefner (86). Tento bonviván známý tím, že v minulosti chodil často zároveň s až sedmi ženami, se letos v lednu nakonec oženil s o 60 let mladší dívkou Playboye za prosinec 2009 Crystal Harrisovou.

Foto: Profimedia.cz

Hefner s Harrisovou na snímku před dvěma lety.

Měli se brát už před loni, ale nevěsta se tehdy vdavek na poslední chvíli zalekla a naplánovaný obřad byl zrušen. Tehdy také přiznala, že svého snoubence vlastně nikdy neviděla nahého a že sex spolu měli snad jen jednou. Hefner se pak Harrisové pomstil, když na obálce následujícího Playboye zveřejnil její fotografii s nálepkou „uprchlá nevěsta“.

„Dramatický věkový rozdíl mezi mnou a Crystal není důležitý. Všechen čas, co mi zbývá, chceme strávit spolu,“ okomentoval vdavky Hefner. Sám už byl dvakrát ženatý, přičemž věkový rozdíl s jeho druhou ženou činil 37 let.

Amerického herce a režiséra Woodyho Allena a jeho ženu Soon-Yi Previnovou sice dělí „pouhých“ 35 let, zato ale jejich vztah vzbudil zpočátku obrovský skandál: Previnová je totiž adoptivní dcerou herečky Mii Farrowové, s níž Allen v roce 1990, kdy neobvyklý románek začal, již 12 let žil.

Previnovou adoptovala pouze Farrowová, takže technicky vzato nebyl Allen jejím otčímem, přesto ale, když herečka náhodou objevila hanbaté fotky své tehdy 19leté dcery focené Allenem, bylo jasné, že jejich vztah je u konce.

Soud následně svěřil jejich biologického syna Ronana a další dvě děti, které spolu adoptovali, Farrowové – ty stejně odmítaly Allena vidět – a režisér si Previnovou v roce 1997 vzal. Přestože jsou spolu už šestnáctým rokem a adoptovali dvě dcery, jejich vztah stále budí emoce: „Šťastný Den otců, nebo jak tomu u nás v rodině říkáme, šťastný Den švagrů,“ tweetoval loni v červnu Ronan.

Foto: Profimedia.cz

Allen s Previnovou.

Allen to ale evidentně tak těžce nenese. „Prostě jsem se zamiloval a oženil se s ní. Žádný skandál to nebyl, ale lidé to tak celou dobu berou a mně se to docela zamlouvá, protože když už tu nebudu, rád bych si řekl, že jsem měl ve svém životě jeden opravdový šťavnatý skandál,“ nechal se slyšet předloni.

Ta zrcadla…

Zatímco u poklidně působícího Allena byl takto zamotaný poměr bleskem z čistého nebe, další americký herec Dennis Hopper byl svými bouřlivými vztahy se ženami přímo proslulý. Celkem pětkrát ženatý (se svou druhou ženou pouze dva týdny) elegán si v roce 1989 vzal o 31 let mladší herečku a tanečnici Katherine LaNasovou. Vydrželo jim to tři roky a LaNasová jej při rozvodu obvinila z násilí. To ale Hopper odmítl s tím, že byl agresivní vůči ženám jen zamlada.

„Když jsme se tehdy pohádali a fyzicky na mě zaútočily, neměl jsem žádný problém zacházet s nimi, jako by to byl chlap. Řadu žen jsem zfackoval. Ale to skončilo, když jsem přestal s alkoholem,“ dušoval se.

Hopper se v roce 1996 oženil s Victorií Duffyovou – tehdy mu bylo bezmála 60, jí 24. Přestože byla jeho manželka mladší než jeho dcera z prvního manželství, hvězda filmu Bezstarostná jízda se tím nenechala vyvést z míry. „Jediný problém je, když se podívám do zrcadla,“ přiznal.

Ani tento vztah ale nevydržel, a když Hopper v roce 2010 ve svých čtyřiasedmdesáti zemřel, rozvodové řízení bylo v plném proudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám