Hlavní obsah

Stále více žen podstupuje estetickou úpravu kolen

Novinky, Dana Sokolová

Možná se vám to zdá naprostá malichernost, ale pro některé ženy jsou i "tlustá" kolena důvod k méněcennosti. Tento problém řeší především jinak velmi štíhlé ženy, které jsou i nejčastějšími pacientkami plastických chirurgů.

Článek

Silná kolena nám totiž byla dána do vínku. Nelze je tedy velmi často jinak odstranit než právě chirurgicky.

„Nahromadění tuku v oblasti kolen bývá geneticky podmíněno a prakticky není možné tuto tukovou tkáň odbourat cvičením ani dietami,“ vysvětluje Libor Kmenta z Kliniky plastické chirurgie Esthé.

Proto také nejčastěji pomoc odborníků vyhledávají jinak velmi štíhlé ženy, které nemají žádné jiné nedostatky.

Účinná liposukce

Tuk z oblasti kolenou se odstraňuje pomocí liposukce. Jedná se o velmi šetrný zákrok, který by však měli provádět skuteční profesionálové s řadou zkušeností.

„V oblasti nad čéškou je třeba postupovat zvláště opatrně, aby nedošlo k povisu kůže a zejména aby nevznikly nerovnosti.“ upozorňuje Kment.

Výhodou takovéto liposukce je, že efekt tohoto zákroku je trvalý. Tudíž ani po následném zvýšení hmotnosti by se stav neměl vrátit do původního stavu.

"V dospělosti je počet tukových buněk stabilní, buňky se nemnoží, jen se mění jejich velikost. Proto redukce jejich počtu způsobí v dané lokalitě trvalý efekt," dodává Kment.

Přestože se z oblasti kolen odsaje jen opravdu malé množství tuku (max. 250 ml z jednoho kolene), výsledný efekt je přesto velmi značný. Kolena dle chirurgů i pacientek skutečně prokouknou.

Společně s vnitřními stehny

Velmi často se liposukce kolen provádí zároveň s liposukcí vnitřních stehen. Je to především kvůli tomu, aby se dotvořila jednotná symetrie nohou.

Navíc zákroky jsou si velmi podobné a lze tedy použít jednu kompresi (tlakové punčochy) po zákroku.

Podle chirurgů zákrok není příliš bolestivý, ale nikdo nemá očekávat výsledky okamžitě. 2-3 dny trvá, než se zmírní otoky. A další 3-4 týdny než odezní veškeré problémy související se zákrokem.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Plastická operace prsou krok za krokem

Plastické operace prsou jsou oblíbené již po desetiletí, avšak před tím, než se žena rozhodne tento krok podstoupit, měla by si něco o daném zákroku zjistit....

Výběr článků

Načítám