Hlavní obsah

Sexy modely od návrhářky Vivienne Westwoodové oslnily Bratislavu

Bratislava

V pondělí 20. dubna uvedla slavná návrhářka Vivienne Westwoodová ve slovenské metropoli svou retrospektivní přehlídku, která ukázala autorčinu cestu od avangardy až do muzea umění. Hvězdou přehlídkového mola byla topmodelka Simona Krainová, která ocenila především krásné střihy modelů zdůrazňující ženské křivky.

Vivienne Westwoodová kralovala v BratislavěVideo: ČTK

 
Článek

Westwoodová (68) začínala v 70. letech jako punkerka, proto první kreace na molu byly inspirovány právě tímto stylem. Přes rock se propracovala až k róbám dýchajícím rokokem či pro ni typickým koketním korzetům. Kousek rebelie nechybělo na pondělní přehlídce ani na těch nejelegantnějších kouscích, když i model v obleku měl vyhrnuté rukávy.

Kromě dlouhonohých modelek se na molu předvedl i pes boxer, který patřil mezi návrhářčiny speciální požadavky, ale i růžové prasátko jako doplněk k černému outfitu. Přehlídka se však nevyhnula jistému faux pas, když se jedna z manekýn, které si musely poradit s chůzí na vysokých podpatcích, zamotala do šatů a spadla. A jisté problémy měla i hvězda večera, česká modelka Simona Krainová, při předvádění svatebních šatů navržených pro hlavní hrdinku filmu Sex ve městě.

Foto: ČTK

Westwoodová v Bratislavě

Inspiraci návrhářka nachází nejen v historii odívání, ale i na samém lidském těle. "V pondělí večer jste to viděli, moje modely jako by si povídaly s tělem, mají s ním dynamický vztah. Nakonec je móda o tom být nahý," svěřila novinářům Westwoodová.

Nejtežší je nalézt tu správnou látku

V posledním období prý tvoří tak, že jen vezme kus látky, ovine ho a zjistí, zda se jí to tak líbí. "Nejtěžší na světě je najít tu správnou látku, správný materiál," dodala návrhářka Westwoodová v Bratislavě.

Návrhářka se dále svěřila, že ji doslova pobuřuje masová výroba šatů i potravin. Sama však na své exkluzivní modely řady haute couture doplácí, protože by prý jinak stály trojnásobek. Budoucnost oblékání vidí v malých krejčovských dílnách nebo šití "na tělo".

Foto: ČTK

Westwood v Bratislavě

Vivienne Westwoodová se narodila v roce 1941 v Derbyshire v Anglii a vystudovala pedagogiku. V roce 1970 otevřela první butik spolu se studentem umění a později hudebním producentem Malcolmem McLarenem, který vzbudil velkou pozornost. V roce 1989 jí zařadili mezi šest nejvlivnějších módních návrhářů všech dob, přičemž zbytek byli muži.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám