Hlavní obsah

Scarlett Johanssonová: V showbyznysu nemůžete brát nic osobně

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvaceti letech u filmu je z devětadvacetileté sexy Newyorčanky jedna z nejobdivovanějších hereček. Teď jí na konto přibyly další dvě akční sci-fi Captain America a Lucy - a Scarlett Johanssonová konečně hlásí pauzu. Chce se plně věnovat soukromým radostem, především mateřství.

Foto: CinemArt a.s.

V hlavní roli napínavé sci-fi Lucy v zajetí brutálních zabijáků

Článek

„Po tolika perných letech v Hollywoodu prožívám snad nejkrásnější léto ve svém životě. Není to tak dávno, co jsem odmítala se znovu zamilovat, a vůbec jsem neuvažovala o rodině. Teď jsem na vrcholu blaha. Romaina miluji stále víc a našemu miminku budeme těmi nejlepšími rodiči,“ prozrazuje půvabná Scarlett, která dosud neměla na předchozí vztahy štěstí.

Hlavně ji zasáhl v roce 2011 rozvod s populárním kanadským hercem Ryanem Reynoldsem, stejně jako následná pětiměsíční romance s oscarovým o čtrnáct let starším Seanem Pennem. Obojí navíc média rozebírala ze všech stran.

V showbyznysu si nemůžete nic brát osobně

„Platím za to, že jsem známá herečka. Když k tomu navíc hackeři vyslídili moje fotky v rouše Evině a poslali je na internet, málem mě to dostalo, ale přežila jsem to. Znáte to: co vás nezabije, to vás posílí. Pochopila jsem, že jakmile přijmu osud osoby, která není anonymní, bude pro mě jednodušší se s tím smířit,“ vysvětluje.

To samé bylo s rolemi. „Můžu se stokrát snažit, abych dostávala role, jako byla ošetřovatelka zvířat v Koupili jsme zoo, stejně pak skončím u té, která je sexy. Musím si už konečně zvyknout, že v showbyznysu nemůžete brát nic osobně. Věřím, že za pár let tomu bude jinak,“ tvrdí.

Rodina a jeden film ročně

Skončit s herectvím ale ani v blízké budoucnosti nehodlá. „To, co točím, jsou dobré filmy a já pracovat chci. Hraní je můj život. Věřím, že i teď budu schopna plnit obě role - věnovat se rodině a ročně natočit jeden film nebo dělat divadlo. Přiznávám, že to sobecky chci mít všechno. Vím, že něco budu muset obětovat. Vím, že pracující matky s obtížemi zvládají úspěšnou kariéru, s tím vším ale počítám,“ svěřuje se Scarlett, která se už ve třinácti stala známou díky roli Grace v romantickém Redfordově dramatu Zaříkávač koní.

Foto: ČTK

Dvě sestry, dva osudy – Scarlett Johanssonová a Natalie Portmanová

„Herectvím jsem byla vždycky posedlá. Jako dítě jsem chtěla hrát v muzikálech, chodila jsem na zpěv i na hodiny stepu. Moje dětství bylo naplněno věcmi, které jsem milovala, i těmi úplně obyčejnými. Žila jsem v New Yorku, vyrůstala jsem ve spořádané rodině a chodila jsem do normální školy. Jsem dítě umělecké čtvrti Greenwich Village, New York mě zasvětil do umění a kultury vůbec, proto ho tolik miluji,“ svěřuje se.

Z umělecké rodiny

Byla to právě láska k umění, která ji svedla dohromady s francouzským novinářem Romainem Dauriacem, dnes už manažerem kreativní PR agentury.

„Je to naše největší pouto, oba potřebujeme k životu inspiraci, kterou dává umění, hudba či film,“ říká Scarlett, která nezapře, že je dítě z umělecké rodiny. Její dědeček byl dánský spisovatel Ejner Johansson, otec Karsten je architekt a matka, americká židovka Melanie, vystudovala herectví. S dvaatřicetiletým Francouzem ji seznámil jejich společný přítel, umělecký tatér Fuzi.

Foto: Aerofilm

V romantickém snímku Vicky Cristina Barcelona (2008) ve skvostném triu s Javierem Bardemem a Penélope Cruzovou.

Za dobu, co je u filmu, natočila více než čtyřicet filmů a vystřídala řadu žánrů. Její role jsou velice pestré. Zvládne sexy romantickou i komediální hrdinku stejně jako mysteriózní superhrdinku, zalíbení v posledních letech nachází ve sci-fi a v psychicky i fyzicky náročných postavách s neobyčejnou inteligencí.

Foto: Bontonfilm

Jako černá vdova Natasha Romanoffová v dobrodružné sci-fi Iron Man 2 (2010).

Ať už je to Samantha, umělá inteligence s milým ženským hlasem, citlivá a překvapivě vtipná v romantické sci-fi Ona, či Lucy v akční sci-fi známého francouzského režiséra Luca Bessona.

Ztvárnit Lucy bylo hodně náročné

Lucy je typická blondýna, co se zamiluje do kluka, který ji zaplete do nebezpečného obchodu s drogami.

Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda a brutalita strážců zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyina těla.

Upoutávka na film LucyVideo: CinemArt

„A tady začíná být moje postava složitá. Díky neznámé substanci, která výrazně zvýšila procento využití mozkové kapacity, si Lucy kromě neuvěřitelné změny ve svém vědomí a těle osvojuje nadlidské schopnosti včetně telepatie, telekineze, rozšířeného vědomí a dech beroucí schopnosti ovládat hmotu. Ztvárnit ji navzdory všem psychickým a fyzickým změnám, kterými projde, bylo hodně náročné,“ uzavírá úspěšná herečka na prahu své nové, mateřské role.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám