Hlavní obsah

Šaty z čokolády ovládly pařížský veletrh

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh Salon du Chocolat věnovaný čokoládě se koná v Paříži tradičně každý rok, a to vždy na přelomu října a listopadu. Letos tato výjimečná akce oslavila dvacet let.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský veletrh Salon du Chocolat

Článek

Poselstvím celé akce je ukázat, že čokoláda není jenom k jídlu. Tvůrci z celého světa názorně předváděli oblíbenou pochutinu téměř ve všech jejích formách.

Od roku 1955 zde svá díla vystavují umělečtí řezbáři, řemeslníci, umělci, čokolatiéři, ale i šéfkuchaři, kteří své umění předvádějí přímo na místě. Na výstavě najdete sochy, umělecká díla, přednášky, konference i kulinářské workshopy. Také ale můžete potěšit své smysly ochutnávkou této oblíbené sladkosti či se zúčastnit předání ceny za nejlepší bonboniéru, náplně a tabulkové čokolády.

Veletrh hostil více než 500 účastníků, zhruba 200 kuchařů a cukrářů nejen z Francie, ale i celého světa, na 200 mezinárodních vystavovatelů a dalších, kteří při této výjimečné situaci oslavovali sladký produkt.

Móda k nakousnutí

Tradiční součástí veletrhu, který se letos pyšní rozlohou 20 000 m² a dvěma podlažími, je i módní přehlídka čokoládových šatů. To ovšem bývá zážitek jak pro gurmány a milovníky čokolády, tak i pro ty, kteří obdivují ženskou krásu.

Čokoládové modely totiž na modelkách z řad známých francouzských televizních osobností a celebrit kolikrát odhalovaly více, než bylo nutné. Ovšem to nikomu nevadilo, ba naopak. Na mole se ale kromě modelek předváděly i čokoládové dorty, které byly součástí nejedné módní kreace.

Otázkou ovšem zůstává, jak tvůrci sladkých šatů zařídili, aby se modelkám vlivem jejich tělesného tepla nezačaly šaty roztékat přímo na těle.

Tento veletrh je putovní. Kromě Paříže se koná také v New Yorku, Tokiu a v Moskvě.

Foto: Profimedia.cz

Spodnička šatů je vyrobena z jedné čokolády

Foto: Profimedia.cz

I střevíčky byly z čokolády

Foto: Profimedia.cz

Šaty byly vyšperkovány k dokonalosti

Foto: Profimedia.cz

Součástí přehlídky byly i čokoládové dorty

Foto: Profimedia.cz

Na modely nebylo potřeba téměř žádné látky

Foto: Profimedia.cz

Francouzské makronek měla modelka ve vlasech místo ozdobných sponek

Foto: Profimedia.cz

Přehlídku si užily i modelky samotné

Foto: Profimedia.cz

Paříž ovládl veletrh čokolády. Nechyběly ani čokoládové modely

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám