Hlavní obsah

Šaty, které vybízejí k mlsání

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradičně, jako každý rok, se v Paříži konala přehlídka s názvem Salon Du Chocolat, která potěší snad všechny milovníky čokolády, bez rozdílu věku a pohlaví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelky v čokoládových modelech byly doslova k nakousnutíVideo: Reuters

 
Článek

Oděny do čokolády, a to ve většině případů doopravdy od hlavy až k patě, chodily modelky na mole v městě módy, v Paříži. Na šatech, jejich designu i tvorbě se již tradičně podíleli věhlasní čokolatiéři.

K vidění byly neuvěřitelné modely, například klobouk i šaty poseté čokoládovými motýly, kteří při chůzi věrohodně chvěli křídly. Jedna modelka vynesla šaty, které byly posety lentilkami, posázenými do geometrických vzorů.

Foto: Profimedia.cz

Geometrické vzory byly seskládané z malých barevným bonbónů s čokoládovou náplní.

Foto: Profimedia.cz

Model s čokoládovými motýly.

Foto: Profimedia.cz

Tvůrci modelů se potýkali s probvlémy a museli řešit především to, aby se šaty neroztekly.

Francouzský čokolatiér Jeffrey Cagnes, který se inspiroval beruškami, pokryl čokoládový korzet červenými a zlatými mincemi, svázanými rudou mašlí. Řekl, že nejnáročnější ze všeho bylo zajistit, aby čokoláda během nebo dokonce už před přehlídkou nezačala tát.

„Šaty jsou vyrobeny jen z čokolády a je opravdu těžké ji udržet na místě delší dobu. Také je relativně teplo, takže se začne brzo roztékat.“

Foto: Profimedia.cz

Čokoládový korzet posetý zlatými a červenými mincemi

Foto: Profimedia.cz

Některé z modelů byly velmi odvážné

Veletrh Salon Du Chocolat se koná v Paříži tradičně každý rok, a to vždy na přelomu října a listopadu. Tradice sahá až do roku 1955, svá díla zde vystavují nejen čokolatiéři, ale i věhlasní cukráři, pekaři a šéfkuchaři, kteří divákům předvádějí neuvěřitelnou kulinářskou show a přinášejí nevšední zážitky.

Slavnostním hřebem letošního 21. ročníku bylo odhalení celo čokoládového šestimetrového medvěda, který byl vytvořen slavným francouzským sochařem Richardem Orlińskim. K vidění bylo 400 vystavovatelů ze 40 různých zemí.

Veletrh se ale neodehrává jen v Paříži. Pokud byste jej chtěli navštívit, stihnete ještě přehlídku v Lyonu, Marseille, Bejrútu, příští rok v Tokiu, Bruselu, Miláně anebo v Moskvě.

Foto: Profimedia.cz

Šestimetrový čokoládový medvěd se svým autorem, sochařem Richardem.

Foto: Profimedia.cz

Nápadité kreace z roku 2010.

Foto: Profimedia.cz

Šaty se sladkými makronkami z roku 2012 a veletrhu z Cannes.

Reklama

Výběr článků

Načítám