Hlavní obsah

Sandály nemusí vždy znamenat nutné zlo, zkuste ty na podpatku

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne sandály, spousta lidí si představí nelichotivý trekový model, v tom horším případě obutý rovnou s bavlněnými ponožkami. Jenomže sandály nemusí být nutně jen ostudou. Velmi žensky a jemně vypadají modely na podpatku. A ten může být jak vysoký, tak i nízký, úzký, barevný nebo třeba z gumy.

Foto: Profimedia.cz

Sandály na podpatku, platformě nebo na úzkém podpatku patří k symbolům léta.

Článek

Na večerní akci jsou jako stvořené klasické sandálky na vysokém úzkém podpatku, takzvané jehle. Ty se hodí jak k šatům, tak skvěle budou vypadat i k úzkým džínům nad kotníky nebo k širším nohavicím. Fantazii se meze nekladou. Pokud ale obouváte kalhoty, vsaďte na elegantní vršek, například saténovou halenku nebo vypasovanou košili s límečkem. Čím více je model boty vzorovaný, tím méně uberte na zdobnosti svršku.

Foto: Archiv firem

1. Mango, 1199 Kč. 2. Tosca Blu, info o ceně v butiku. 3. Salamander, info o ceně v obchodě. 4. Mango, 449 Kč. 5. Topshop, info o ceně v obchodě.

Jak si poradit se sandály na klínovém podpatku? Neodolatelně vypadají k sukni áčkového střihu nebo kalhotám s rovnými nohavicemi. Chybu ale neuděláte, pokud je sladíte k elegantním šatům nebo barevně s jinými doplňky v outfitu.

Foto: Archiv firem

1. Vagabond, Answear, 1299 Kč. 2. H&M, 799 Kč. 3. Clarks, Answear, 1299 Kč. 4. Topshop, info o ceně v obchodě. 5. Toms, Urbanlux, 2260 Kč.

Velkým trendem v obuvi pro letošní rok je značná inspirace klasickými dřeváky. V obuvnictví i designu se hojně využívá dřeva, které se pak objevuje v podobě platformy, ale i podpatků. Co se týče barev, je povoleno téměř všechno. Od provokativní lososové, po hnědou i tmavě modrý semiš a zvířecí vzory.

Foto: Archiv firem

1. Zara, 1299 Kč. 2. H&M, 1299 Kč. 3. F&F, 699 Kč. 4. Topshop, info o ceně v obchodě. 5. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Co do materiálů, ani zde nebyly firmy a návrháři příliš úzkoprsí. Přezky přes nárt se zdobí průřezy, některé modely nabízí metalické podpatky či extra prostor pro palec. Nepříliš překvapivé jsou trendy mladistvé modely z pryže nebo doplňky všité přímo na přezce.

Pokud je vám přednější pohodlí, pak vsaďte na sandále se širokým podpatkem. Hodí se ke všemu a je možné v nich vydržet celý den bez toho, aby se na nohou objevovaly nepříjemné otlaky nebo puchýře. Záleží však na kvalitě zpracování, ale i perfektně vybrané a padnoucí velikosti.

Foto: Archiv firem

1. F&F, 599 Kč. 2. H&M, 999 Kč. 3. Juju, Urbanlux, 791 Kč. 4. Tommy Hilfiger, Answear, 2699 Kč. 5. Tosca Blu, info o ceně v obchodě.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejoblíbenější barvou světa je modrá

Modrá je dobrá, zní název chytlavé písně známé kapely a málokdo si ji hned nezačne pobrukovat. Fakt je, že na tom ale doopravdy něco bude, protože průzkumy...

Výběr článků

Načítám