Hlavní obsah

Revoluční novinka umí vytisknout make-up

Novinky, ema

Změnilo se už hodně věcí od dob minulých, kdy jsme si o pestrých barvách v kosmetice mohli nechat jen zdát. Jenomže v dnešní době se spousta věcí digitalizuje a překvapivě s tímto trendem jde ruku v ruce i kosmetický průmysl, který přichází s tzv. tiskárnou krásy.

3D tisk make-upu

 
Článek

Revoluční novinka na kosmetickém trhu je doopravdy neobvyklá. Jednoduše stačí označit barvu, která se vám líbí a poslat do tiskárny požadavek o její vytisknutí. Do několika málo minut můžete mít v ruce tentýž odstín očních stínů, rtěnky, make-upu a dalších, na který jste jen chvilku před tím koukali na obrazovce. Neuvěřitelné? Ano. Ale v této době reálné.

S novým nápadem přišla Grace Choiová z Harvard Bussines School, která představila svou novinku. 3D Mink tiskárna nejenže umí vytisknout make-up, ale navíc vám „vyrobí” jakoukoliv barvu si zrovna zamanete. Sama mladá žena udává, že jejím hnacím motorem byla frustrace, že nemůže najít ideální barvu make-upu za přijatelnou cenu.

Foto: archiv výrobce

3D Mink tiskárna

Inspiraci stačí zkopírovat z videa na internetu

Princip je relativně jednoduchý, protože přístroj dokáže zachytit barevný kód z fotografie z počítače a vy si hned můžete vytisknout nekonečné zásoby rtěnek, tvářenek či očních stínů.

Například v  případě, že budete na internetu sledovat návodné video, jak na kouřové či barevné líčení, a autorka na kameru ukáže barevnou paletku stínů, stačí video stopnout, zvolit barvu a tu překopírovat do programu, který je spojen s tiskárnou. Za chvíli tak budete mít identický kousek, bez toho aniž byste se museli vydat do obchodu.

3D tisk používají doktoři i návrháři

S 3D tiskárnami se obecně doslova roztrhl pytel. Používají je chirurgové, ale i módní návrháři. A teď možná najdou uplatnění i v kosmetice. Plánovaná cena 3D Mink kosmetické tiskárny se předpokládá v přepočtu kolem 6 000 korun. Tato částka je v poměru s tím, kolik ženy průměrně utratí za kosmetiku, určitě přijatelná. Uvidíme, zda se v budoucnu stane nepostradatelnou částí kosmetiček, běžných uživatelek a profesionálních maskérek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám