Hlavní obsah

Rafinovaně decentní móda vhodná i k pracovnímu pohovoru

Právo, Jana Tomsová

Všechno má svůj konec, i odpočinek po maturitách a státnicích, a tak nezbývá než se poohlédnout po trhu práce. Proces to nebude právě lehký, ale zpříjemnit, a dokonce možná usnadnit jej může oblečení vhodné k pohovorům a konkurzům. Slušivé, avšak chytře decentní.

Článek

Personální manažeři jsou dnes natolik proškoleni, že jim neunikne ani to, co má uchazeč o práci na sobě. Mnohé prý to o něm napoví. Věci rozhodně neprospěje příliš okaté zdůrazňování tělesných předností, neboť vyvolává jisté podezření. Neznamená to ale, že mladé dámy ze sebe udělají nudné „kravaťačky“.

Elegance není jen pro pokročilé

Oblečení do prvního zaměstnání je moudré zvolit tak, aby tvořilo základ pro další doplňování a kombinace. Nemusí jít o žádné drahé věci, ale s lacinými hadříky, kterých je navíc plná ulice, se toho příliš dokázat nedá.

Několik kvalitních nadčasových kousků je naopak dobře zvolenou vratnou investicí. Desetiletími prověřený je elegantní, pokud možno vypodšívkovaný blejzr, tedy dobře střižené a všestranně použitelné sáčko. Může mít i větší nápadné knoflíky, ale nezapíná se, což dodá vzhledu lehkost a svěžest.

Na džíny je prozíravé v tuto chvíli zapomenout, zvláště na ty módně proděravělé a uměle obnošené. Nic proti nim, ale mohly by někoho podráždit. Teprve čas ukáže, co podniková kultura vyžaduje a na co je háklivá.

Celkovému dojmu mohou velmi ublížit ledabyle zvolené střevíce a kabela. Nikdy nic nezkazí barevně sladěné lodičky a taška, jejíž obsah se dá snadno a přehledně uspořádat. Cokoli v ní zdlouhavě lovit je přinejmenším zdržující a také poněkud trapné.

Zaručené triky 

  • Něco bílého u krku rozjasňuje tvář a vzbuzuje pocit čistoty nejen vnější. Může to být límec, šálka nebo šňůra perel, které jsou právě hodně žádané.
  • Prsten na upravené ruce upoutá pozornost, ale jen jeden, a to na prsteníčku nebo malíčku.
  • Hodinky a drobný šperk v nevšedním odstínu, který ladí s oblečením, je skvělým způsobem, jak dát najevo dobrý vkus.
  • Hezké nohy je škoda schovávat, nicméně jen do deseti centimetrů nad kolena.
  • Nápaditě uvázaný šátek nebo šála naznačují smysl pro originalitu.
  • I nizoučký podpatek odlehčí postavu a jaksi ji narovná, takže pak vypadá sebevědoměji, což je také třeba.

Reklama

Související témata:

Související články

I pohodlná těhotenská móda podléhá trendům

V současné době je velká část módy jaksi těhotenská. Nařasené tuniky a volné topy nedávají štíhlé linii šanci vyniknout, což samozřejmě dělá radost dámám...

Výběr článků

Načítám