Hlavní obsah

Původcem rakoviny může být i kosmetika

Novinky, Barbora Bryndová

Podráždění pokožky, její předčasné stárnutí nebo původ rakoviny často způsobuje kosmetika, kterou běžně používáme. Tuto kosmetiku vyrábějí známé velké firmy, kterým důvěřujeme a předpokládáme, že její účinky budou působit na naše tělo blahodárně.

Článek

Běžná kosmetika obsahuje  konzervační látky jako jsou parabeny, formaldehydy, syntetická barviva a jiné škodlivé látky. Takovéto složky se používají při výrobě konvenční kosmetiky. Způsobují alergie a jsou podezřelé z toho, že přispívají  ke vzniku rakoviny. Olejové a voskové složky pokrývající pokožku neprodyšným filmem jsou nahrazované chemickou kosmetikou, která obsahuje parafíny škodlivé pro játra a  ledviny.

Další výraznou složkou v krémech je voda, ta vysušuje pokožku, ač si myslíme, že ji jejich používáním vyživujeme. Používáním této kosmetiky tedy svému tělu naopak ubližujeme. Látky těchto výrobků se dostávají po použití přímo do krve a odborníci dokonce tvrdí, že by bylo pro tělo zdravější tyto škodliviny sníst.

Škodliviny se vyskytují v krémech, šampónech, mýdlech, barvách na vlasy, dekorativní kosmetice a dalších produktech, včetně těch pro děti.

Kosmetika z přírody

Alternativou je kontrolovaná přírodní kosmetika, která používá suroviny z rostlin, neobsahuje žádné parfémy, silikony, parafíny ani jiné ropné produkty. Přírodní kosmetika je šetrná k lidské pokožce, má výborné uzdravovací schopnosti a je dobře snášena.

Mnoho kosmetických firem prezentuje své výrobky jako přírodní, přitom obsahují konzervanty a jiné škodliviny. Opravdovou přírodní kosmetiku můžeme pořídit ve specializovaných kamenných a internetových obchodech,  které nabízejí širokou škálu výrobků. Jejich nabídka zahrnuje krémy, veškerou dekorativní kosmetiku, barvy na vlasy, laky, parfémy a mnoho jiných nezávadných  produktů. Cenově jsou srovnatelné s běžnou kosmetikou, záleží však na výběru značky.

Seznam značek nejpoužívanější přírodní kosmetiky v ČR
Ájurvédská kosmetika
Almacabio
AloeMent
Cannaderm
Divoká kosmetika
Dr. Hauschka
Henna
Jason Natural Cosmetics
Lavera
Logona / Sante
Olivia
Rejuvi
Sodasan
Vegiwash
Urtekram
Weleda
Jason Natural Cosmetics

Reklama

Související témata:

Související články

Igelitky v obchodech mají nahradit ekotašky

Igelitové tašky nabízené v některých obchodech zdarma mohou za pár měsíců zmizet. Právu to potvrdily oslovené hypermarkety. Podle nich bude ale záležet...

Módní trendy se vrací k přírodě

Šedá, neutrální písková, modrošedá a velmi tmavá modř jsou barvy, které budou vládnout šatníku příští léto. Módu ovládnou futuristické motivy globální etniky,...

Výběr článků

Načítám