Hlavní obsah

Prsten osázený 12 tisíci diamanty se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů

Novinky, Linda Humlová

Indický klenotník Harshit Bansal se rozhodl překonat dosavadní rekord a vytvořil unikátní prsten zdobený celkem 12 638 diamanty. Zapsal se tak do Guinnessovy knihy rekordů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordní prsten je posetý více než 12 tisíci diamantyVideo: Reuters

 
Článek

Masivní prsten s názvem „The Marigold – The Ring of Prosperity“ váží kolem 165 gramů a byl vyroben Harshitem Bansalem v indickém Suratu v Gudžarátu. Své jméno dostal podle měsíčku lékařského, jehož tvarem a uspořádáním okvětních lístků je inspirovaný.

Prsten má symbolizovat prosperitu a je osázen celkem 12 638 jednobarevnými diamanty. Jeho vtvoření trvalo Bansalovi necelé dva roky. Prsten zatím nemá v plánu prodávat.

Vzácný růžový diamant se vydražil za 600 milionů

Koktejl

„Mým cílem bylo vždy vytvořit šperk, který pojímá více než 10 000 diamantů, vždy jsem se ale zasekl na designu a vyhodil mnoho návrhů a konceptů. Tento prsten je ale nejen krásný, ale také nositelný a pohodlný. Pracovat na něm bylo potěšením,“ říká Bansal pro NDTV.

Dosavadní rekord překonal o téměř pět tisíc diamantů. Do té doby byl v Guinnessově knize rekordů zapsán prsten se 7801 diamanty.

Reklama

Související témata:

Související články

Antverpy proslavily především diamanty

Která oblast je v belgických Antverpách nejbezpečnější? Každý z místních vám řekne, že je to okolí hlavního nádraží. Aby se našinec divil ještě víc, okolí...

Výběr článků

Načítám