Hlavní obsah

Pro módní inspiraci se vydejte na sever

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na klasické módní metropole, jako je Milán či Paříž. Pokud hledáte skutečnou módní inspiraci, nastavte si ručičku kompasu více na sever. Seveřané totiž prosluli nejen uhrančivými detektivkami či stylovým designem, ale také módou. Kodaňský týden módy, který se konal minulý týden, je toho důkazem.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z dánské Kodaně

Článek

Na přehlídkových molech jsou k vidění zpravidla modely, které se budou v lepším případě nosit až další rok. Pokud hledáte současnou módní inspiraci, není nic jednoduššího než se podívat do ulic metropolí, ve kterých se konají světové týdny módy.

Naposledy se taková módní akce odehrála v dánské Kodani. Prohlédněte si, co si oblékly nejstylovější Dánky. Jaké trendy od nich můžeme odkoukat?

Neutrální tóny

Severská móda se stejně jako design nese ve znamení jednoduchosti. Nehledejte proto složité střihy ani výrazné barevné kombinace.

Právě naopak, seveřanky moc dobře vědí, co jim sluší, a proto svoji světlou kůži nejčastěji oblékají do neutrálních tónů v čele s bílou, béžovou, šedou či černou.

Foto: Profimedia.cz

Neutrální tóny jsou sázka na jistotu.

Nositelnost s jemnou dávkou extravagance

Přestože by se streetstyle z Kodaně mohl zdát na první pohled až příliš jednoduchý a fádní, není tomu tak.

Seveřanky totiž moc dobře vědí, že úspěch je skrytý v detailu. Spoléhají proto zejména na zajímavý střih či texturu materiálu. Jednoduché oblečení pak často doplňují nápadnou obuví či zajímavě tvarovanou kabelkou. Více v galerii.

Foto: Profimedia.cz

Obyčejné oblečení rozzáří nápadná kabelka a lodičky.

Foto: Profimedia.cz

Obleky se hodí nejen do práce, ale také na módní události.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Nechte své nohy zazářit v metalické obuvi

Chcete svému letnímu outfitu dodat punc luxusu a elegance? Pak se porozhlédněte po botách v bronzovém, stříbrném či zlatém odstínu. Nebojte se experimentovat...

Výběr článků

Načítám