Hlavní obsah

Prázdninová móda aneb Co si obléknout k moři či do hor

Novinky, Linda Humlová

S nastávajícím létem většina z nás netrpělivě vyhlíží dovolenou. S tím je spojeno i klasické dilema, kam se v letošním roce vydat. Někteří si nedokážou představit volno bez času stráveného u šumícího moře, jiní touží po výpravách za krásnými horskými výhledy a další se už nemůžou dočkat festivalů. Ať už se rozhodnete vyrazit za zážitky kamkoli, nezapomeňte si zabalit to správné oblečení.

Foto: archiv firmy Marks&Spencer

Ilustrační foto

Článek

Relax u moře

Letní dovolená u moře patří všeobecně mezi ty nejoblíbenější. Pořiďte si letos barevný outfit, díky kterému z vás místní i vaši blízcí nespustí oči. Vybrat si můžete mezi nepřeberným množstvím květovaných sukní a šatů, nebo zvolte klasické kousky v námořnickém stylu, jako je košile s proužky či modrá midi sukně.

Nezapomeňte ani na pestrobarevné a střapaté doplňky. Trendem letošní sezóny jsou zejména ty slaměné, v čele s kabelkami a slamáky, ale chybu neuděláte ani s veselými visacími náušnicemi. Boty pak zvolte podle vašich preferencí, nebojte se vsadit opět i na výrazné barvy.

Foto: archiv firem

Košile, F&F, 649 Kč. Sukně, Esprit, 1699 Kč. Kabelka, Marks&Spencer. Plavky, F&F, 249+199 Kč. Tričko, Pietro Filipi, 1390 Kč. Sukně, Esprit, 1699 Kč

Festivalová pohoda

Pokud jste milovnicí festivalů, pak jste určitě zaznamenala vzrůstající trend festivalové módy. Kravaťáci vyrážejí na festival v tričkách s obrázky jejich oblíbených kapel, ženy pak mění elegantní módu a podpatky za rozpustilé outfity plné květin a ozdob. Pokud chcete být letos na festivalu hvězdou i vy, vsaďte na květované či boho šaty, které zejména oceníte, když na vás bude pařit přímé sluníčko.

Na večer pod ně můžete pohodlně obléci punčocháče a uvidíte, že vám zima nebude. No nohy obujte klidně sandálky, ale nebojte se z botníku vytáhnout ani kotníčkové boty, které tvoří s lehkými šaty příjemný kontrast, navíc vám budou chránit nohy před deštěm či oděrkami. Samozřejmostí by měla být džínová bunda a pláštěnka, která zachrání váš outfit, než se počasí umoudří.

Foto: archiv firem

Pláštěnka, Esprit, 2299 Kč. Tenisky, Baťa, 1599 Kč. Šaty, F&F, 349 Kč. Náhrdelníky, H&M, 199 Kč. Svetr, H&M, 999 Kč. Sukně, Esprit, 1499 Kč. Boty, KG (prodává Zoot), 1139 Kč

Sláva, nazdar výletu

Oblečení na výlet volte podle toho, kam přesně se chystáte. Někdo totiž upřednostňuje návštěvu zámku, jiný zase koupaliště. Každopádně ale platí, že na výlety se vyplácí vyrážet v pohodlném oblečení, které vás nijak nebude omezovat.

Hodit se vám zajisté bude větší batoh, kam schováte jak svačinu, tak lehký svetřík či bundu, které vás v době nouze zahřejí. Boty volte podle terénu, žabky se hodí na menší vzdálenosti, pevné boty užijete na delší výlet. Nezapomeňte také chránit pokožku hlavy před slunečními paprsky pomocí klobouku.

Foto: archiv firem

Tričko, Hannah, 490 Kč. Šortky, Van Graaf, 1299 Kč. Žabky, Havaianas, 499 Kč. Láhev, Albi, 224 Kč. Overal, F&F, 649 Kč. Tenisky, Deichmann, 349 Kč. Klobouk, F&F, 249 Kč. Batoh, Hershell (prodává Zoot), 1549 Kč. Šaty, Esprit, 1699 Kč

Horská turistika

Pokud dáváte přednost spíše aktivnímu odpočinku a vyrážíte do hor, ať už na ferraty, nebo pěší túry, buďte řádně připravena. Je třeba počítat s tím, že se během náročných výšlapů zapotíte, a proto je třeba volit funkční oblečení dobře odvádějící pot. Při jeho výběru sledujte kvalitu materiálu, jeho vlastnosti a také detaily, které mohou zvýšit vaše pohodlí.

Počítejte také s tím, že počasí v horách může být skutečně nevyzpytatelné a z prosluněného dne může být v mžiku deštivý a větrný. Ani takové podmínky vám ale výlet nemusí úplně pokazit. V batohu byste vždy měla mít připravenou bundu, nepromokavou, větruvzdornou a zároveň prodyšnou, a to obzvlášť v případě, že cestou nemáte žádná záchytná místa, kde byste se mohla schovat.

Foto: archiv firem

Oblečení vhodné na výšlapy v horách.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám