Hlavní obsah

Podzimní trendy v obuvi jsou ve znamení rozmanitosti výšek

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoký, vyšší, nejvyšší. I tak by se daly charakterizovat trendy pro následující sezónu a to především v kozačkách. Různorodost panuje nejen ve výši podpatků, ale i výšky boty jako takové.

Článek

Podzimním trendům budou dominovat především boty s velkým vykrojením v oblasti nártu. Výkroje by měly být lemovány módními aplikacemi s nýty.

Na lodičkách by pak neměly chybět jednoduché nebo dvojité přezky, potažené knoflíčky, řemínky nebo hravé plizování.

Velmi zábavné pak budou materiály - dohromady jde perfektně semiš či kůže s lakovanými částmi nebo hadím vzorem. Červená, petrolejová, tyrkysová, lila a zelená prosvětlí váš botník i vaši náladu v pošmourném podzimním dni.

Absolutním hitem budou lodičky ve stylu amerických vysokoškolaček 60. let, které jsou typické svým podpatkem – „kostkou“ a rustikální podešví.

Rozmanitost platí i co se týče podpatků - trendy budou ploché, středně vysoké i nejvyšší, trychtýřovité, kostky, klínky i vysoké platformy.

Kozačky v každém počasí

Rozmanitost kozaček je enormní. Dovoluje výšku ke kotníkům stejně jako nad kolena. Sportovní kozačky s nulovým nebo plochým podpatkem, zdobené širokými pásky s nýty, řetízky, zipy a přezkami. To samé bude platit i pro kozačky či kotníčkovou obuv na polovysokém podpatku. O změnu se postarají například motorkářské kozačky, které budou zdobené kovovými aplikacemi.

Svůj slavný nástup na scénu také zažijí „overknees“ – neskutečně dlouhé kozačky sahající až nad kolena.

Materiály budou různé, od jemného vzhledu semišové kůže až po lakované povrchy. Vrchní okraj této obuvi je občas ozdobně ohrnutý.

U špiček bude povoleno vše: špičaté, oválné, kulaté. Z barev bude dominovat černá, hnědá a koňaková. Hravé potom zůstanou tóny jako šedá, hnědošedá, barva noční oblohy a barvy lesních plodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám