Hlavní obsah

Podzimní make-up: Na proměnu denního líčení ve večerní stačí jediný produkt

„Make-up je zábava, ale víte, co je na něm nejlepší? Že může být každý den úplně jiný,“ říká redaktorka a blogerka Kristina Vodičková. Ve videu vám ukáže, jak vykouzlit jednoduchý podzimní make-up na denní nošení a pomocí jediného produktu ho snadno změnit na výraznější večerní líčení.

Podzimní make-up: Na proměnu denního líčení ve večerní stačí jediný produktVideo: Novinky

 
Článek

K podzimnímu období se výborně hodí oční stíny v hnědých tónech. Při výběru toho správného odstínu mějte vždy na mysli, že barva očních stínů musí kontrastovat s barvou oční duhovky.

Světle modré nebo modrošedé oči prozáříte nejlépe teplými, tmavšími odstíny hnědé. Šedým očím dají vyniknout odstíny hnědé s kovovými či oranžovými odlesky.

Hnědé oči zas projasní světlejší odstíny se zlatými odlesky či hodně sytý odstín hnědé. Zelené oči prozáříte hnědou s metalickými odlesky do zlata, ale můžete zkusit i studenější odstíny a vzájemně je kombinovat.

Ceramidy chrání pokožku před dehydratací. Zmírňují tak její stárnutí a poškození

Styl

Jak na samotné líčení

Nejprve na oční víčka naneste podkladovou bázi, aby stíny lépe držely. „U mastnějších víček se tak zamezí tomu, aby se postupem času stíny dostaly do vrásek a záhybů a vytvořily nevzhledné tmavší čárky na víčku,” vysvětluje Kristina.

Vybraný odstín hnědé poté nanášejte plochým štětcem na celé víčko. Následně použijte kulatý (tzv. blending) štětec, kterým stíny rozmazávejte do ztracena, viz přiložené video.

„Na tom se nebojte strávit více času, aby stíny neměly začátek ani konec. Štětec je lepší vždy držet u konce, abyste na něj moc netlačily,“ vysvětluje Kristina.

Stín naneste velmi jemně i na dolní linku.

Jak na lehké líčení v sedmi jednoduchých krocích

Styl

Následně pomocí řasenky zvýrazněte řasy. Většího objemu dosáhnete téměř každou řasenkou, pokud ji použijete ve vrstvách, a následně řasy pročešete.

Večerního líčení dosáhnete jedním tahem

K tomu, aby se s obyčejným denním líčením dalo vyrazit večer do společnosti, postačí jediný produkt: tužka na oči. Ta oči ještě více podtrhne a jednoduchému make-upu propůjčí výraznější nádech.

Pokud jste světlejší typ, pak místo černé tužky použijte raději hnědou. Kristina pak doporučuje najít takovou, která je trošku měkčí a lépe se rozmazává na požadovaný efekt kouřových očí.

Jak tužku na oči nanášet, kde začít, a následně zvýraznit kouřový efekt naleznete v přiloženém videu.

Jakmile budete s líčením očí hotovy, stačí je doplnit rtěnkou neutrálního, přirozeného odstínu. Ideální jsou zejména světlejší hnědé, tělové nebo narůžovělé barevné tóny. Postačí i lesk. Zkrátka něco, co s výrazným líčením očí nebude příliš kontrastovat.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám