Hlavní obsah

Podpora rodičů je na cestě za paralympijským snem nesmírně důležitá

Novinky, ďas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí na lidi s handicapem pohlížejí jako na chudáky, kteří nemohou nikdy prožít rovnocenný život jako zdraví lidé. Ve skutečnosti však mohou absolvovat plnohodnotnější i úspěšnější životní cestu než většina z nás. Velmi ale záleží, jaké mají zázemí a jak moc je jejich okolí povzbuzuje v jejich každodenních vítězstvích. Na toto všechno upozorňuje dojemná reklama vážící se k probíhající paralympiádě v Soči.

Nejsilnější matky vychovávají nejsilnější děti na světěVideo: Procter & Gamble

 
Článek

Je velká škoda, že lidé u nás paralympiádu tolik nesledují, jelikož za úspěchy těchto lidí stojí mnohem víc, než je tomu u zdravých sportovců. Je to o neustálém překonávání těch nejtěžších životních překážek, ale i o radosti, odhodlání a kreativitě nejen sportovců, ale i jejich matek či otců, kteří je ve všem povzbuzují, dodávají jim odvahu, a také jejich svobodě.

Na což chtěli poukázat i autoři přiloženého videa "Tough Love" (Silná láska), kteří v kratičkém filmu zobrazili několik autentických příběhů paralympioniků. Jejich první zkušenosti se sportem, neúspěchy, pády, bolesti, ale také radosti a neuvěřitelné touhy po vítězství. Obrovské úsilí rodičů jim neustále pomáhá a dodává sílu k dosahování každodenních malých zázraků, jež k životu s handicapem patří.

„Chtěli jsme poukázat, co za úsilím mnohých paralympioniků stojí a jak moc důležitou roli při jejich úspěších hrají jejich rodiče, kteří je nelitují, ale motivují a tím je podporují v dosahování jejich snů," vysvětluje spolutvůrce videa Jodi Allen z projektu Děkuji maminko P.

Reklama

Výběr článků

Načítám