Hlavní obsah

Podle čeho vybírat kabát nebo zimní bundu

Novinky, Eva Dvořáková

Už za několik málo dní budeme muset přetočit hodinky na zimní čas. A to znamená jediné. Zima se neúprosně blíží a dává o sobě čím dál víc vědět. Už jste ve svých šatnících přivítali podzimní či zimní bundu? Pokud ne, je nevyšší čas vrhnout se do jejího výběru.

Foto: Profimedia.cz

Zimní kabát či bundu vybírejte pečlivě a přemýšlejte nad tím, jaký je váš styl.

Článek

Jak je ladit? Je jasné, že většině žen nejvíce vyhovuje koupě zimního kabátu či bundy, která má tmavou, nejčastěji pak černou barvu. Pokud jste typ, kterému to tak nejvíce vyhovuje, a netroufáte si ani na tmavě modrou či velmi módní khaki barvu, určitě nemusíte experimentovat.

Barvy

Když vás nelákají barvy, investujte do tmavého kabátu anebo bundy. Je neutrální, a pokud vyberete elegantnější střih, hodí se jak do práce, tak i na večírek na koktejlové šaty.

Foto: Archiv firem

S kožešinou Topshop, info o ceně v obchodě. Šedo-černý vlněný kabát H&M, 2999 Kč. S koženkovým límcem Mohito, info o ceně v obchodě.

V modré verzi se hodí k ženám, které rády nosí například bílou či červenou barvu. Kombinovat jej ale můžete i s kompletně černým outfitem, nic tím nezkazíte.

Foto: Archiv firem

Modrý s knoflíky Reserved, info o ceně v obchodě. S kapucou Gate, 1198 Kč. S károvanou podšívkou Topshop, info o ceně v obchodě.

Aktuálním hitem jsou ovšem, stejně tak jako loni, army parky a bundy ve hnědé a khaki barvě. Mnoho obchodů prodává nejžhavější a nejoblíbenější trend, který si oblíbili hlavně mladí lidé: khaki bundu s koženkovými nášivkami. K hnědé se hodí modré i černé džíny a top či svetr může být téměř ve všech barvách. Nekombinujte jich ale moc dohromady, stačí jeden výraznější prvek, barevný mišmaš celku nesluší.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 2499 Kč. Orsay, info o ceně v obchodě. S koženkou Answear, 2409 Kč.

Pastelové barvy jsou stále v kurzu. K jejich nošení ovšem nemá každý odvahu, a to proto, že se musí nosit s noblesou, citem pro módu a eleganci. K pastelovým barvám se příliš nehodí černé oblečení, leda takové, které se protíná s bílou, ta musí v tomto případě převažovat. Pokud tápete, zapamatujte si, že k pastelu vždy patří pastel. Noste meruňkovou, mátovou, pomněnkovou či bílou.

Foto: Archiv firmy

Pastelové kabáty ovládnou podzim, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Pestrobarevné bundy jsou veselé a hravé. A takovou povahu by měl mít člověk, který je oblékne, a rozzáří tak ostatním den. K pestrým bundám a kabátkům se nemusíte bát experimentovat s oblečením. Pod červený klidně oblékněte sytě žlutý či zelený svetr, nic nezkazíte ani kombinací červené a růžové. Pod kanárkově žlutý kabátek se červená hodí stejně dobře jako třeba zelená či modrá. Nic nezkazíte ani černou a šedou kombinací.

Foto: Archiv firem

Žlutý a červený F&F, 1299 Kč. Svítivý s kožeřinkou Gate, 1198 Kč.

Styly

Sportovní styl je pro ty ženy, které si příliš nepotrpí na typicky dámské oblečení a doplňky, jako jsou šaty, sukně, silonky a podpatky. Ke kalhotám se sice hodí i jakýkoliv barevný, elegantněji střižený kabát, ovšem pokud je vám bližší sportovní delší bunda, vyberte podle svých představ. Volte buď variantu s kožíškem, nebo bez. K barevnému, například fialovému, kabátu patří černá kabela.

Foto: Archiv firem

S knoflíky New Yorker, 1950 Kč. Fialový Diesel, Answear, 5799 Kč. Army kabát New Yorker, 1500 Kč.

Křiváky jsou v módě nejen v podobě kožených a koženkových bund, ale tento trend pronikl postupně i do podzimního oblečení. Dnes na pultech obchodů najdete punkové mikiny s šikmým zipem, ale i hřejivé zimní křiváky. K čemu jej nosit? Rozhodně k úzkým kalhotám, a to buď denimovým, černým, béžovým, či khaki.

Foto: Archiv firem

Se zlatým zipem New Yorker, 1299 Kč. Bílý křivák Topshop, info o ceně v obchodě. Šedý Gate, 1098 Kč.

Elegance je hlavně pro ženy, které pracují v kancelářích a do práce musí nosit kostýmky či jiný striktně předepsaný dress code. K lodičkám se dokonale hodí elegantní kabátky a je přežitkem si myslet, že musí být jen v přísné černé barvě. Zkuste světlou béžovou barvu, červený kabátek ke kombinaci bílé a černé či barvu cukrové vaty k šedému nebo béžovému kostýmku.

Foto: Archiv firem

Se zipem Karen Millen, info o ceně v obchodě. Červený kabát Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Světle růžový New Yorker, 1950 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak správně kombinovat kabelku s oblečením

Pravidlo, že musí kabelka za každých okolností ladit s botami nebo by se neměla barevně vymykat z outfitu, je už dávno přežitek. Ačkoliv podzimní kolekce...

Výběr článků

Načítám