Hlavní obsah

Oversized móda zahřeje i potěší

Novinky, Eva Dvořáková

Oversized móda neboli zdánlivě nadměrně velké oblečení záměrného střihu vládne módnímu poli již několik let. Kousky, které na první pohled jako by snad patřily někomu o tři čísla většímu, jsou díky možnosti vrstvení nejoblíbenější právě na podzim.

Foto: Profimedia.cz

Záměrně velké svetry a kabáty jsou stále v módě.

Článek

Proti šedi ulic

S chladnějším počasím je oversized móda stále vděčnější. Mnoho zimomřivých žen oceňuje především ten fakt, že pod objemově větší kabát se dá obléci tolik vrstev, kolik jen rtuť teploměru vyžaduje. A navíc to vypadá tak stylově! Pokud se rozhodnete šeď ulic „rozbít” oversized kabátem v módní barvě marsala, máte z poloviny vyhráno.

Slaďte s neutrálním bílým svetříkem a vyššími rovnými kalhotami do pasu. Do sychravého podzimu obujte nazouvací tenisky, na večer je vyměňte za lodičky. Skvělým oživením je kabelka se zvířecím vzorem.

Foto: Archiv firem

Svetr, Orsay, info o ceně v obchodě. Nazouvací tenisky, New Yorker, 499 Kč. Červený kabát, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Hadí kabelka, Marks&Spencer, 1299 Kč. Kalhoty s vyšším pasem, F&F, 629 Kč.

Ledová šedá

V chladném počasí jsou nejvděčnějším tématem i svrškem kabáty, proto se podívejme, jak jednoduše a stylově lze sladit další, tentokrát černý oversized model. Vezměte si na pomoc obyčejný černý rolák a dlouhou vestu s páskem v pase.

Samozřejmostí tohoto stylingu jsou černé silonky. Nadčasová vesta, v tomto případě oblečená jako šaty, je sama o sobě výrazným kouskem, proto není třeba výrazných doplňků. Křišťálové, rampouchy připomínající náušnice jsou střízlivým, přesto ale dokonalým doplňkem pro tento outfit. Na nohu obujte vyšší kotníkové kozačky na podpatku, které prodlouží siluetu.

Foto: Archiv firem

Rolák, Lindex, 499 Kč. Naušnice, Preciosa, 1845 Kč. Kabát, Topshop, info o ceně v obchodě. Boty, Baťa, 1599 Kč. Dlouhá vesta s páskem, Topshop, info o ceně v obchodě.

Pokud se rozhodnete silonky vyměnit za černé skinny džíny, rozhodně neuděláte chybu. Jestliže vás tento styling už nebude bavit, stačí pásek svázat za zády a z šatů se rázem stane rozevlátá vesta.

Do nepřízně počasí

V dalším outfitu hraje velkou roli šedá barva, ovšem hlavní slovo přebírají stylové žluté pogumované šněrovací boty. Tenisky se zipem na zadní straně mají vzorovanou podrážku, takže se hodí jak do deštivých podzimních dnů, ale nepromoknete a neuklouznete v nich ani na sněhu.

S čím je sladit? Příliš mnoho barev škodí, proto volte oblíbené džíny a šedý oversized svetr, do kterého se v chladných dnech pořádně zachumláte.

Foto: Archiv firem

Kabelka, Deichmann, 399 Kč. Tenisky, Converse, 2590 Kč. Svetr, Mohito, info o ceně v obchodě. Skinny džíny, Levi´s, info o ceně v obchodě.

Pod něj můžete obléci košilku nebo tílko, stejně tak i triko s dlouhým rukávem. Jako poslední vrstvu volte velkou zateplenou vestu, anebo koženou bundu, která k nadměrným svrškům vypadá vždy dobře. Malá textilní kabelka, kombinovaná s koženkou, outfit krásně doladí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám