Hlavní obsah

Orgasmus ve spánku? Nic nereálného, tvrdí odborníci

Novinky, lin

Spánkem člověk stráví třetinu života, tak proč si ho neosladit orgasmem? Pokud nevěřícně kroutíte hlavou, tak vězte, že mokré sny rozhodně nejsou mýtus. Ba naopak, muži i ženy je zažívají poměrně často. Co se přitom děje s naším tělem a hlavně, jak zvýšit pravděpodobnost, že se to stane i vám?

Foto: Profimedia.cz

Orgasmus ve spánku není mýtus.

Článek

Pokud jste nikdy nezažili orgasmus ve spánku, pak se vám představa o něm může zdát možná až nereálná. Věřte ale, že i bez vnější či vnitřní stimulace dokáže naše tělo tento stav prožít. „Přestože jsou následky orgasmu fyzické, pravdou je, že celý proces se odehrává v našem mozku. K tomu, aby k němu došlo, nepotřebujeme žádnou fyzickou stimulaci,” souhlasí sexuální terapeutka Vanessa Marinová pro Huffington Post.

Pravdou je, že dosáhnout orgasmu při spánku by nemělo nikomu dělat problém. Přesto je tento fenomén častěji přisuzován mužům, a to zejména proto, že se v období puberty často potýkají s takzvanými mokrými sny, které končí vyvrcholením ejakulátu. Ačkoliv ženy takovýto důkaz o „mokrém snění” zpravidla nemívají, tak to neznamená, že se jim neděje. Nedávné výzkumy totiž ukázaly, že orgasmus ve spánku prožívá 40 % žen. U mužů je to pak dokonce dvojnásobek.

Nedávná studie navíc ukázala, že intenzita fyzického a mentálního orgasmu je u žen téměř totožná. Vědci si při svém zkoumání hodnotili mimo jiné i hodnoty srdeční frekvence, krevního tlaku, dilatace zornic a toleranci bolesti. Výsledky pak ukázaly, že odpovědi žen byly přibližně stejné, ať už se jednalo o vyvrcholení vyvolané myšlenkou nebo masturbací.

Jak zvýšit své šance

Na prožití orgasmu při spánku bohužel neexistuje jednoznačný recept. I tak ale můžete zvýšit své šance, pokud budete dodržovat následující kroky.

Spánek na břiše: Spaním na břiše můžete docílit toho, že bude vyvíjen určitý tlak na vnější genitálie, což může přivodit orgasmický stav.
Hříšné myšlenky: Pokuste se před spaním navodit na erotickou vlnu. Přečtěte si červenou knihovnu, pusťte si erotický film či video nebo se jen ponořte do svých představ a fantazií. „Ve spánku máme tendence řešit věci, na které myslíme během dne či těsně před usnutím,“ vysvětluje Marinová.
Více orgasmů: Ačkoliv se to možná může zdát kontraproduktivní, vědci tvrdí, že čím více sexu ženy mají, tím více ho i chtějí, a to nejen v bdělém stavu.

Reklama

Související články

Aférka na síti? I to je nevěra

Sociální sítě způsobily revoluci v našich vztazích. A to včetně vztahů „zakázaných“. Už není třeba tajných schůzek, výmluv a lží. Ke chvilkovým útěkům od...

Výběr článků

Načítám