Hlavní obsah

Omlaďte svůj šatník oblečením inspirovaným školní módou

Novinky, Linda Humlová

Září se nese ve znamení návratů do školních lavic. Pokud už máte svá studijní léta nějaký ten pátek za sebou, tak se alespoň inspirujte mladistvou a elegantní školní módou v takzvaném preppy stylu. Co si pod tímto pojmem představit?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Karl Lagerfeld

Článek

Zapomeňte na nepohodlné cvičky, aktovky a tepláky. Přednost dejte raději luxusnímu vysokoškolskému oblečení, ze kterého čerpají své nápady i světoznámí návrháři.

Takzvaný preppy styl nebo také preppie je móda, která vznikla v 50. letech minulého století na prestižních amerických univerzitách tzv. Břečťanové ligy.

Vyznačuje se sportovní elegancí, které vévodí kvalitní střihy a materiály. Inspirujte se tímto stylem i vy a dodejte svému šatníku špetku elegance, promyšlenosti i šprťáctví!

Foto: archiv firmy

Nesmrtelná kombinace bílé košile, saka a denimu. Ilustrační foto, Gant

Foto: archiv firem

Sako, Pietro Filipi, 3495 Kč. Tričko, s. Oliver, 449 Kč. Mikina, Gant, 2729 Kč. Košile, Esprit, 1199 Kč. Šaty, H&M, 599 Kč. Džíny, Esprit, 1699 Kč. Botasky, Deichmann, 649 Kč.

Základem je dobře padnoucí košile, kterou může ozvláštnit i vázačkou na límci. Chybět by vám neměla ani sportovně-elegantní mikina či svetr, zpod kterého můžete nechat vykukovat právě límeček své košile.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Gant

Další variantou je pak vsadit na rovně střižené kalhoty s puky a doplnit je obyčejným bílým tričkem a volnočasovým sakem.

Vyzkoušet můžete také kombinaci s polo tričkem, pozor si jen dejte, abyste nevypadala, že se chystáte na golf. Co se týče doplňků, zvolit můžete prostornou kabelku, ještě lepší variantou je vsadit na módní batoh.

Foto: archiv firem

Kabát, Zara, 2999 Kč. Brýle, Muscat, 2799 Kč. Mikina, Gant, 2029 Kč. Košile, Zara, 699 Kč. Boty, Baťa, 999 Kč. Sukně, Esprit, 1699 Kč.

Outdoorové modely ale nechte doma, přednost má minimalismus a elegance. Na nohy nazujte lakované či perforované polobotky nebo univerzální bílé tenisky. Třešničkou na dortu jsou pak stylové obroučky brýlí, ať už mají v sobě dioptrie, nebo ne.

Foto: archiv firem

Bunda, Esprit, 2299 Kč. Tenisky, Converse, 1990 Kč. Svetr, Esprit, 1499 Kč. Batoh černý, Zoot, 3799 Kč. Batoh vínový, Zoot, 2799 Kč. Brýle, Muscat, 2799 Kč. Kalhoty, H&M, 349 Kč.

Foto: archiv firmy

Oblečení ve školním stylu dokáže i omladit. Ilustrační foto, Gant

Reklama

Související témata:

Související články

Nechte své nohy zazářit v metalické obuvi

Chcete svému letnímu outfitu dodat punc luxusu a elegance? Pak se porozhlédněte po botách v bronzovém, stříbrném či zlatém odstínu. Nebojte se experimentovat...

Pět žhavých trendů nadcházející sezony

Léto se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. To znamená jediné, je nejvyšší čas uklidit sandály či lehká tílka a nahradit je něčím teplejším. Připravte se na...

Výběr článků

Načítám