Hlavní obsah

OBRAZEM: Módní show inspirovaná padesátiletou érou panenky Barbie

– NEW YORK

Panenka Barbie oslavila na newyorském týdnu módy Mercedes Benz Fashion Week padesátiny. U příležitosti jejího kulatého jubilea byla uspořádána přehlídka nejzajímavějších modelů, jež si zamilovalo několik generací dívek.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka při příležitosti oslav 50. narozenin panenky Barbie

Článek

Přehlídka nedaleko Times Square přilákala davy obdivovatelů panenky Barbie. K vidění byly nejen modely od zvučných návrhářů na lidských modelkách, ale i téměř 500 těchto oblíbených panenek.

Během defilé, jemuž dominovala růžová barva, se na molu objevily manekýny učesané podobně jako panenka Barbie - některé měly vysoko vyčesaný ohon, jiné zase rozpuštěné natupírované vlasy.

Mnoho oděvů bylo vyvedeno z lesklých látek. Modely připravila padesátka špičkových módních domů, mezi nimiž nechyběla jména jako Tommy Hilfiger či Calvin Klein.

:.Na molu dominovala růžová barva.foto: Profimedia

:.Panenka Barbie je inspirací pro vekou část světových módních návrhářů.foto: Profimedia

:.Součástí šatníku Barbie je hned několik desítek společenských šatů, včetně několika svatebních rób.foto: Profimedia

:.Černobílé plavky, ve kterých byla Barbie před 50 lety uvedena na trh.foto: Profimedia

Jedna z modelek předvedla černobílé jednodílné plavky, které Barbie nosila v roce 1959, kdy byla tato panenka uvedena na trh.  

Další manekýna si zase na molo vyšla v tričku s nápisem "Každá potřebuje Kena", přičemž doprovod jí dělal model připomínající slavného partnera panenky Barbie.

Panenka od firmy Mattel, která je nejprodávanější hračkou na světě, často inspirovala módní tvůrce. U příležitosti jejích padesátin vyšla kniha, v níž je slavná panenka v modelech od Prady, Karla Lagerfelda či Alexandra McQueena.

Prodej panenek Barbie nicméně v posledních sedmi letech klesá. Přispěla k tomu mimo jiné konkurenční panenka se jménem Bratz, ale i moderní hračky , jako jsou videohry. Podle posledních údajů firmy Mattel v loňském roce klesl prodej panenek Barbie o 21 procent. Okázalé oslavy padesátin Barbie, které potrvají po celý rok, mají napomoci k oživení prodeje.

:.Barbie a její věrný přítel Ken...foto: Profimedia

:.Stylisti Barbie nikdy nezapomínají ani na správně sladěné doplňky.foto: Profimedia

:.Během 50 let změnila Barbie hned několikrát vzhled. Naposledy byly panence zmenšeny prsa tak, aby vzhled Barbie odpovídal současným trendům.foto: Profimedia

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám