Hlavní obsah

Nový trend v péči o vzhled - kurzy líčení pod dohledem vizážistek

Novinky, ČTK, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnešní době, která je stále náročnější na ženy a jejich vizáž, dámy mnoha věkových kategorií i různých zaměstnaneckých pozic dbají o svůj vzhled pod dohledem profesionálů. Mezi žádanými kurzy tak vyhrávají lekce líčení. Hlavní roli v nich hrají vizážistky a jejich studentky, jimiž leckdy bývají i top-manažerky.

Nový trend v ČR: Kurzy líčení navštěvují i manažerkyVideo: ČTK

 
Článek

Máte dojem, že na nanesení make-upu není nic složitého? Vizážisté si ovšem myslí něco jiného. Může to být totiž věda. V České republice se objevil nový trend: kurzy líčení.

Nehlásí se do nich jen dámy, které se chtějí stát profesionálními vizážistkami. Jak potvrdila spolumajitelka školy líčení Markéta Angerová, poslední dobou se hodně hlásí ženy-manažerky.

"Když jste nalíčená a upravená, dodá vám to sebevědomí a v profesních výsledcích se to určitě odrazí. Často organizujeme kurzy pro společnosti, kdy firma zaplatí celému osazenstvu kanceláře kurz profesionálního líčení.

A někdy se stává, že se tomu začínají věnovat ve volném čase. Mají svoji práci a využívají o víkendech toho, že se mohou věnovat vizážistice. Je to kreativní práce a ženy si většinou potřebují přidat nějakou aktivitu do života," upřesnila ještě Angerová.

Základní make-up tvoří ženskou krásu, to rozjemnění. Většina žen make-up nemá, nenosí jej, a to je škoda,
Veronika Dědková, přední česká vizážistka

Kurz může být jednodenní nebo týdenní, s certifikátem po jeho skončení i bez. Záleží na typu kurzu, do jakého se zájemkyně přihlásí. Na vše dohlíží profesionální vizážistka. Ceny kurzů se pohybují v cenovém rozmezí sedm až 30 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám