Hlavní obsah

Nikol Kouklová: Jiskra přeskočila, když mě začal škrtit

Právo, Lucie Jandová

Je to jen pár měsíců, co řekla své Ano nejmladšímu z hereckého rodu Heřmánků. „Kája má všechno, co si žena u manžela může přát,“ netají se herečka a módní blogerka. Je to už pět let, co se seznámili. Jiskra mezi nimi přeskočila v momentě, kdy ji budoucí manžel začal škrtit.

Foto: Michaela Feuereislová

Pět let spolu chodili. Od léta tvoří s Karlem Heřmánkem jr. manželský pár.

Článek

Bylo to při shakespearovském představení, kdy ona hrála Desdemonu a on Othella. „Poprvé jsme se potkali na přijímačkách na DAMU, ale tam si Káju moc nevybavuju,“ prozrazuje Nikol Kouklová (25), která si od června za své příjmení připojuje i další – Heřmánková. „Zaznamenala jsem ho víc až na vodě, kam se jezdí utužit studentský kolektiv. Láska na první pohled to nebyla, ale já stejně spíš věřím těm na ten druhý. Ty mají delší trvání a jsou dlouhodobější.“

Se svým budoucím manželem se mladá herečka nějakou dobu při studiu úspěšně míjela. Spojilo je až klauzurní představení. „Při škrcení jsme se sblížili,“ žertuje novomanželka. „Však také oddávající na naší svatbě prohlásil, že vztah sice začal tragédií, ale že věří, že skončí šťastně!“

Sebevědomí jí rozhodně nechybí

Nikol Kouklová překypuje aktivitou a ví přesně, co chce. A na tom si dokáže trvat. Ačkoli je jí teprve pětadvacet, ve společnosti není její lifestylový blog ničím neznámým. Jako herečka měla svůj televizní debut v Ordinaci v růžové zahradě, později se objevila také v seriálu Cesty domů.

Herecké příležitosti našla i v několika zahraničních produkcích. Film Nikolaje Arcela Královská aféra byl dokonce nominován na Oskara za cizojazyčný film. Její dlouhé rezavé vlasy, které tak ráda korunuje klobouky, zaujmou na první pohled. Ostatně celý její outfit je zajímavý.

Foto: Michaela Feuereislová

Svatbou se toho moc nezměnilo, tvrdí mladá paní Heřmánková. Snad jen oslovení paní místo slečno a snubní prstýnek na prsteníčku.

„Promyšlené? To není to správné slovo,“ říká o svých módních kreacích. „Vznikají především díky intuici a citu, vlastně naprosto spontánně. Do školy jsem obvykle zaspávala a ve spěchu jsem pak popadla první, co se mi dostalo pod ruku, takže žádné dlouhé postávání před skříní a výběr šatů se nekonaly, to vás asi zklamu. Na konzervatoři mě proto překvapilo, když mi jedna spolužačka sdělila, že styl mého oblékání lidi baví, zajímá, a chtěla by, abych ji pro vzácné příležitosti oblékala.“

Umí být i neoblomná

Že dnes píše úspěšný a vyhledávaný lifestylový blog, přičítá i tomu, že vyrůstala v ryze ženské rodině. „V naší rodině se padesát let nenarodil chlap,“ vtipkuje. Ženské prostředí ji ovlivnilo a formovalo, není proto divu, že pěkně se obléknout a upravit je pro ni důležité. „Kradla jsem mámě podpatky a nejnovější kousky z jejího šatníku jako každá malá holka,“ směje se. Se svou sestrou, maminkou i babičkou má velmi silný vztah.

„Řešila jsem s nimi všechno, i své vztahy. Přijde mi úsměvné, že má mladší sestra Valentýna za mnou chodí a radí se v běžných věcech, které jsou pro slečnu jejího věku typické. Jsem ráda, že máme mezi sebou opravdu důvěrný sesterský vztah i přes poměrně velký věkový rozdíl.”

„Dnes na oplátku radím ženám v naší rodině já, například s tím, co si pro jakou příležitost obléci a jak se správně líčit. V naší ženské linii se různé módní akce a benefity, které se vážou na můj blog, vždycky uplatní,“ směje se Nikol, která se netají tím, že ji role módního arbitra baví.

Foto: Michaela Feuereislová

Obléká kamarádky i manžela

„Těší mě, že se mi ozývají i kamarádky, spolužačky nebo kolegyně herečky a chtějí po mně, abych je na nějakou příležitost oblékla,“ usmívá se. Její módní poradnou tak prošly třeba herečky Marie Kružíková, Berenika Kohoutová, Radka Pavlovčinová, Marika Šoposká, Míša Doubravová a samozřejmě i její manžel, Karel Heřmánek junior.

„Uvidíme, kam mě tento proud zanese. Dělám to spíše pro zábavu, ale to, že jsem se na jaře rozhodla odejít z kvarteta známého pod jménem Bloges Robes a založila si svůj vlastní blog Femme Armeria, mi otevřelo dveře zase úplně někam jinam.“

Přiznává, že když se jednou rozhodne k zásadnímu kroku, je neoblomná. „Dlouze o věcech přemýšlím a probírám je z různých stran, sama i s kamarádkami. Jakmile ale rozhodnutí padne, není cesty zpět. Podobným stylem jsem ukončila nejen působení v Bloges Robes, ale i svůj první vztah, kde bylo na konci dost trápení. Ukončit něco, co nefunguje, pro mě problém není.“

Místo svatby je tajné

Letošní rok byl pro ni přelomový. Nejenže spustila svůj blogový ráj, jak mu sama říká, ale dovršila také studium na DAMU, kam po pražské konzervatoři zamířila. To nejdůležitější z letošního roku se ale odehrálo dva týdny po státnicích.

„Karel mě poměrně nečekaně požádal o ruku. Ne že bychom se předtím o našem vztahu a jeho budoucnosti nebavili, ale měla jsem poněkud jinou, klidnější představu o přípravách svého velkého dne. Veselka se uskutečnila měsíc po zásnubách a pouhé dva týdny po magisterské zkoušce. Měla jsem také za sebou dvě premiéry v divadle. Když tak nad tím s mírným odstupem času přemýšlím, bylo to celkem divoké období,“ směje se Nikol.

Foto: Michaela Feuereislová

S moderátorkou Nikol Moravcovou spolupracovala v módním blogu Bloges Robes. Letos z blogu odešla a založila si vlastní.

Nakonec však byl čas i na přípravu detailů a své ano si herecký pár řekl v rodinném kruhu v lese za jedním středočeským městečkem. Kde, to věděli jen nejbližší. „Berou se tam tak tři páry ročně a místo nevyzradím i proto, abych budoucím svatebčanům nevzala intimitu tohoto romantického místa,“ podotýká Nikol.

Fotky ze svatby nezveřejnila ani na svém blogu. „V tomto ohledu máme oba s Kájou jasno. Máme pravidlo, že do soukromí si zásadně nikoho nepouštíme, a také jsem trochu pověrčivá. Myslím, že kouzlo takového okamžiku spočívá právě v tom, že si jej uchováme hlavně v srdci. A fotky? Ty patří do rodinného alba!“

Prozradila alespoň, že ačkoli jsou posledním módním trendem svatební šaty černé, dala přednost klasice. „Myslím, že je v tom určitá symbolika, že žena vstupuje symbolicky se svým mužem do nového života. K tomu je vhodná bílá.“

Foto: ČTK

Jako číšnice se ukázala na prknech Národního divadla v inscenaci Eugčna Ionesca Nosorožec.

Karlova tátu uznává

Je sice novomanželkou, ale jinak se nic významného nezměnilo. Její muž, se kterým před svatbou chodila pět let, má podle ní všechny bonusy a plusy, které si každá žena přeje. „Je to pohledný kluk – zdědil to po rodičích, protože oba jsou hezcí lidé,“ myslí si. „Navrch je férový, racionální, inteligentní a upřímný, má nadhled a není to žádný hnidopich. Nemá čas na to, aby někoho pomlouval a zbytečně rozebíral nesmysly, to jde raději něco dělat,“ nešetří chválou herečka.

Za to, že rozšířila svou rodinu i o další členy, je upřímně ráda. „Znám Karlovy rodiče od začátku našeho vztahu, trávila jsem s nimi víkendy či dovolenou a vím, že jsou skvělí. Na nic si nehrají, i když by mohli, protože jsou oba osobnosti a hodně toho dokázali. Prožívala jsem s nimi premiéry v divadle, trochu jsem pomáhala s organizací.“

„Takže to není tak, že bych najednou poznala rodinu svého manžela. Nicméně k nim cítím přirozený respekt. A Karlova tátu uznávám jako herce,“ říká o svém tchánovi, herci Karlu Heřmánkovi. Je prý velmi přísný na sebe i okolí a požaduje perfektní výkony. Díky tomu má autoritu u herců ve svém divadle.

Foto: Michaela Feuereislová

Se svým tchánem Karlem Heřmánkem. „Cítím k nim respekt,“ říká o něm a jeho ženě Haně.

„Zažila jsem, že řekl, že se nám něco povedlo, že jsme byli oba dobří. Když to ale neřekne sám od sebe, už do toho raději dál nerýpu,“ říká Nikol.

Na jevišti je často s manželem

Na svoje premiéry tchána pravidelně zve a o divadelních hrách se pak spolu baví. „Jasně že za dlouhých večerů, kdy si otevřeme láhev vína, se často bavíme o herectví. Na to moje jsem se ale ještě zatím nezeptala,“ podotýká. Se svým tchánem se ocitla na jevišti ve hře Divadla Bez zábradlí Jakub a jeho pán, když náhle onemocněla herečka a byl potřeba záskok.

„Bylo to narychlo, ale i po uvážení. Role byla hodně pohybová, a tak si Hana s Karlem vzpomněli na mě,“ říká Nikol, která má za sebou účinkování také ve vinohradském divadle či v Divadle U Hasičů.

Foto: Michaela Feuereislová

V Divadle Bez zábradlí, jež vedou rodiče jejího manžela, si také zahrála s Danou Morávkovou, která na této scéně účinkuje už řadu let.

Na jevišti se často potkává i se svým manželem. Nejnověji se s ním setká ve hře Pěna dní, kterou momentálně zkouší na malé scéně divadla ABC. „Hrajeme pár, který se do sebe zamiluje za trošku nešťastných okolností. To se bohužel na jejich vztahu projeví. Premiéra je plánovaná na 25. října. Není to poprvé, co s Kájou něco podobného hrajeme, už jsme si vyzkoušeli role sebevrahů ve hře Norway. Today. A tak pevně doufám, že v budoucnu přijde i něco pozitivnějšího!“ uzavírá Nikol.

Reklama

Související témata:

Související články

Danica Jurčová: Už vím, co nechci opakovat

Svůdná devětatřicetiletá slovenská herečka je v Česku jako doma. Smutek z nedávného rozchodu s přítelem tu zahání prací a snaží se nepropadat špatné náladě....

Výběr článků

Načítám