Hlavní obsah

Nezanedbávejte v létě péči o vlasy, chraňte je před UV zářením

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako pokožka těla, tak i vaše vlasy potřebují přes léto zvláštní ochranu a péči před slunečním zářením. Jak o vlasy pečovat a čemu se v letním období naopak vyhnout?

Foto: Profimedia.cz

Pokrývka hlavy patří mezi úplný základ ochrany vlasů před škodlivým UV zářením.

Článek

„Střídání teplot, UVA/UVB sluneční záření, slaná voda, chlórovaná voda a vítr patří mezi největší strašáky pro naše vlasy. Jejich působením se vlas otevře, barva se rychle vymývá a vlas se vysušuje. Zabránit tomu může pokrývka hlavy a speciální péče s UV filtry,” vysvětluje kadeřnice Barbora Petrová ze studia Bomton Jalta.

Každá kvalitní značka vlasové kosmetiky nabízí ve svém portfoliu i přípravky ´sluneční řady´, tedy ty, které obsahují potřebný ochranný filtr.

„Jsou to šampony, které umí z vlasů účinně, rychle a jemně odstranit zbytky soli z mořské vody, nebo chlórovanou vodu. O vlas pečují, vyživují ho,” vysvětluje naše přední kadeřnice Petra Měchurová ze stejnojmenného vlasového studia.

„Nutné je doprovodit používání šamponu dalšími přípravky, které vlas regenerují a dopují chybějícími látkami. Jde o oplachovací kondicionéry pro snadné rozčesávání, které snižují možnost poškození vlasů a zároveň dodají lehkou potřebnou výživu, nebo masky s velkou vyživovací a regenerační schopností. Vhodné je také používat přes den na vlasy různé spreje, séra nebo vosky ze sluneční řady,” dodává Měchurová.

Foto: archív fire

Zleva:

 Péče po slunění

Všechny uvedené přípravky vhodně a účinně ochrání vlasy během dne, kdy jsou vystaveny vnějším nepříznivým vlivům. „Zapomínat by se ale nemělo ani na speciální péči po slunění. Vhodné je používat přípravky, které vlasy hydratují, uhlazují a obnovují jejich lesk,” dodává Barbora Petrová.

Pokud možno omezte především v čase dovolené fénování a žehlení vlasů. Pokud už se bez fénování neobejdete, pak snižte teplotu vzduchu na minimum.

Ještě intenzivnější péči pak vlasy budou potřebovat po návratu z dovolené. Ideální je vlasům dopřát péči u kadeřníka, který vlasy zastříhne a dopřeje jim speciální zábal.

V domácí péči pak můžete vyzkoušet speciální masky od různých značek, případně osvědčené rady babiček - zábal z vaječného žloutku, z olivového nebo kokosového oleje a vlasy po omytí oplachovat octovou vodou.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jarní a letní trendy v účesech

I letošní rok přináší v trendy účesech spoustu novinek, ale i retro vzpomínek, což se týká jak střihů, tak odstínů barev a technik probarvování. Podívejte se...

Drdoly jsou jasným hitem mezi účesy

Co bylo nejvíce vidět na módních přehlídkách představujících nadcházející trendy? Byly to účesy poměrně jednoduché a tak tradiční, jak to jen jde. Ženy se...

Když vás trápí lupénka v pokožce na hlavě

Lupénka je autoimunitní onemocnění, kdy imunitní systém vysílá chybné signály pokožce, jejíž buňky poté rostou příliš rychle a hromadí se, čímž se utváří...

Výběr článků

Načítám