Hlavní obsah

Nejšarmantnější českou osobností roku je zpěvačka Yvetta Simonová

– Hradec Králové

Již po 16. hradecký rozhlas pořádal rozhlasovou anketu Šarmantní osobnost roku, kterou letos jednoznačně vyhrála zpěvačka Yvetta Simonová. Mimořádnou cenu pořadu Šarm pak letos dostala operní pěvkyně Soňa Červená.

Foto: ČTK

Yvetta Simonová

Článek

Yvetta Simonová se narodila 4. listopadu 1928, v 60. a 70. letech se proslavila zejména duety se svým dlouholetým kolegou zpěvákem Milanem Chladilem. Velkou oblibu posluchačů získaly také její písně, které nazpívala sama, například píseň nazvaná Zhasněte lampióny či písně Whisky, to je moje gusto a Když v baru houstne dým, které nazpívala pro filmovou komedii Limonádový Joe.

Lidé do ankety za rok 2011 nominovali kromě Simonové také zpěvačky Lucii Bílou, Martu Kubišovou a Jitku Molavcovou. Mezi nominovanými byli i herečka Tereza Kostková, herec Martin Dejdar, tanečník Vlastimil Harapes, italský kuchař Emanuele Ridi, zpěvák Jakub Smolík a odborník na společenské chování Ladislav Špaček. Stejně jako v minulých ročnících v anketě hlasovaly tisíce lidí, záznam z galavečera odvysílá Český rozhlas Hradec Králové 13. května v 11:00 hodin.

Hradecký rozhlas anketu vyhlásil poprvé v roce 1996 v magazínu o životním stylu Šarm, cílem soutěže je vyhledávání charismatických osobností kolem nás. V minulém ročníku soutěže získala nejvíce hlasů herečka Eliška Balzerová, před ní získali ocenění například zpěvák Karel Gott, herečka Jiřina Jirásková, moderátor Marek Eben, zpěvačka Helena Vondráčková či bývalý státní zástupce Miroslav Antl.

Reklama

Související témata:

Související články

Boubelky, které hýbou světem

Přestože společenský svět ovládají ultra štíhlé modelky, běžným domácnostem vládnou pohodové boubelky. Mít doma ženu kypřejších tvarů skýtá jistotu domácí...

Výběr článků

Načítám