Hlavní obsah

Nejkrásnější ženou světa je podle vědců modelka Bella Hadidová

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká modelka Bella Hadidová se stala z pohledu matematiky nejkrásnější ženou světa. Za své prvenství vděčí téměř dokonale symetrickému obličeji, který ve srovnání s ostatními známými kráskami obstál na základě tzv. Zlatého řezu.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Bella Hadidová

Článek

Přestože je krása velmi subjektivní záležitost, existují určité parametry, podle nichž je možné ji definovat. Jedním z nich je tzv. Zlatý řez, který obecně vyjadřuje ideální poměr mezi proporcemi.

Tato hodnota, často označovaná pod písmenem fí, přitom zdaleka není žádnou novinkou.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Bella Hadidová

Poměr založený na tomto řezu údajně používali již Egypťané při stavbě pyramid, ale největší popularity se mu dostalo až v renesanci, kdy jej najdeme například na obrazech (např. Poslední večeře od Leonarda da Vinci) či v architektuře (chrám Notre-Dame v Paříži). Fyzickou krásu pak podle Zlatého řezu zkoumali již v antickém Řecku.

Jennifer Lopezová v šatech značky Versace zaplavila internet

Styl

Rysy jedné z nejúspěšnějších modelek světa Belly Hadidové jsou téměř perfektní. Podle matematiků dosáhly dokonalosti z 94,35 %.

„Bella Hadidová byla při porovnávání jasnou vítězkou. Ze všech rysů jejího obličeje byla nejdokonalejší brada, která se ke Zlatému řezu přiblížila na 99,7 %,“ uvedl doktor Julian De Silva pro Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Objevila se i na přehlídce značky Victoria's Secret.

Na druhém místě se umístila osmatřicetiletá zpěvačka Beyoncé se shodou 92,44 %, na třetím třiatřicetiletá modelka Amber Heardová s hodnotou 91,85 % a na čtvrtém místě skončila zpěvačka Ariana Grande s 91,81 %.

Foto: Profimedia.cz

Zleva zpěvačka Beyoncé, modelka Amber Heardová a zpěvačka Ariana Grande

Reklama

Související témata:

Související články

Oblečte se do druhé kůže

V zimě máme tendenci se oblékat do hřejivých materiálů. Často proto sázíme na mohérové či kašmírové svetry nebo vlněné kabáty. K chladnému počasí ale patří...

Výběr článků

Načítám