Hlavní obsah

Návrhářka Beata Rajská představila kolekci pro jaro-léto 2009

Novinky, ČTK, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šaty pro volný čas a večerní koktejlové šaty ze své nové kolekce představila návrhářka Beata Rajská. Při navrhování čtyřicítky předvedených modelů se nechala autorka inspirovat létem, žlutou a bílou barvou a pak také námořnickým stylem.

Návrhářka Beáta Rajská oslnila módní kolekcí pro jaro/léto 2009 Video: ČTK

 
Článek

Součástí nové letní kolekce je podle Rajské praktická móda, k níž řadí i takzvané koktejlové šaty. "Jsou tam úpletové šaty, které se mohou hodit do tašky, nebo sukně, jež se nemačkají." Zároveň představila takzvanou pajetkovou řadu, šaty s drobnými lesklými plíšky.

Modely jsou vytvořeny tak, aby se mohly navzájem kombinovat. Jsou určeny pro ženy s nápadem,
módní návrhářka Beata Rajská

Návštěvníci módní přehlídky tleskali žluto-bílým úpletovým kostýmkům, lehkým elegantním šatům i strohým černým kostýmům.

Sama návrhářka se na molu objevila ve sportovním, námořnicky laděném modelu. Svým obdivovatelům se omluvila za poněkud chladné podmínky, v nichž letní modely museli sledovat.

Rajská představila modely pro dostihy v Ascotu

Speciálně pro dostihy v britském Ascotu, kam se letos Rajská chystá, připravuje klobouky i šaty. "Klobouky musí být hodně velké, nazdobené a pokrývat hlavu. Nemohou to být jen čelenky," uvedla.

Sukně pak podle autorky musí zakrývat kolena a dodržet se musí také šířka ramínek, zároveň by dostihové modely měly splňovat požadavky pro pohodlí. "Dáma v tomto oblečení musí strávit celý den," zdůraznila.

Foto: ČTK

Modely Beaty Rajské pro léto 2009

Foto: ČTK

Modely Beaty Rajské pro léto 2009

Foto: ČTK

Modely Beaty Rajské pro léto 2009

Foto: ČTK

Modely Beaty Rajské pro léto 2009

Beata Rajská je zakladatelkou značky, jež se na českém trhu prezentuje od roku 1997. Svou tvorbu pravidelně představuje na přehlídkách v Česku i zahraničí. Mimo jiné byla autorkou modelů pro soutěže Miss České republiky v letech 2001 až 2004.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám