Hlavní obsah

Námořnický styl aneb Neodmyslitelná letní klasika, která nezklame

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto láká k vodě a k vodním radovánkám neodmyslitelně patří námořnický styl. Modrobílé pruhy v kombinaci s červenou připomínají tolik oblíbený retro pin up styl, který je velmi ženský a díky kontrastním odstínům i nepřehlédnutelný.

Foto: Profimedia.cz

Námořnická móda, pro kterou jsou typické modro bílé proužky, neodmyslitelně patří k létu.

Článek

Pruhy si mohou dovolit dokonce i dámy kyprých tvarů. Není rozhodně nikde psáno, že by se kvůli kilům navíc měly celé léto zahalovat do neforemných halenek a tunik v tmavých barvách.

Horizontální pruhy nemusí být vždycky na škodu. Pokud zvolíte volnější střih a doplníte o užší kalhoty rovného střihu, máte napůl vyhráno. Dále laďte podle příležitosti s teniskami, sáčkem, anebo botami na podpatku, chcete-li postavu opticky zeštíhlit.

Foto: Archiv firmy

Námořnickou módu si nemusí odpírat ani boubelky. Vše Bonprix.

Foto: Archiv firem

Svetrové sáčko, 749, tunika, 749, kalhoty, 629. Vše Bonprix do velikosti 52. Baleríny Toms, 2340 Kč. kabelka, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Košile - lichotivý svršek

Pokud chcete zakrýt pár kil navíc v horních partiích a námořnický styl je pro vás přesně to pravé ořechové, vyzkoušejte tradiční pruhované košile. K šortkám se hodí prodloužené střihy po zadek, k elegantním pouzdrovým sukním a kostýmovým kalhotám vypasovanější a kratší střihy do pasu.

K námořnickému stylu patří nejenom pruhy, ale i košile s potiskem kotev, plachetnic, mašlí či puntíků. Spíše než stříbrné doplňky laďte zlato.

Foto: Archiv firem

1. New Yorker, 399 Kč. 2. Gant, 6699 Kč. 3. Gant, 3399 Kč. 4. H&M, 899 Kč. 5. Bonprix, 499 Kč.

Kombinace pro volný čas

Kombinaci na volný čas může tvořit výše zmíněná košile zpola zastrčená do bokových šortek. Pro perfektní námořnický look dolaďte s kardiganem a kabelkou, kde se promítne červená barva. K vodě patří tenisky, do města obujte neutrální bílé.

Foto: Archiv firmy

Kraťasy, New Yorker, 699 Kč. Vans, info o ceně v butiku. Košile, F&F, 529 Kč. Kabelka, Topshop, info o ceně v obchodě. Kardigan, New Yorker, 699 Kč.

Romantické retro

Trendy střihem u halenek jsou odhalená ramena. Pro romantický celek tento top dejte dohromady s krásnou pruhovanou sukní áčkového střihu. Námořnický šmrnc retra celku dodají brýle s kulatými obroučkami i dřeváky s kováním.

Foto: Archiv firem

Brýle, New Yorker, 139 Kč. Dřeváky na podpatku, F&F, 629 Kč. Top, Mango, 599 Kč. Kabelka, CCC, 699 Kč. Sukně, Bonprix, 549 Kč.

Variabilní look

Pozor. Kombinovat se nemusí pouze bílá, modrá a červená. Ke stylu, který proslavili námořníci, se totiž skvěle hodí i sytě žlutá. Zkuste top s širokými rukávy obléci s bílou sukní s cvočky a lehký svetřík asymetrického střihu slaďte společně s botami.

Co se týče doplňků, nic nezkazíte klasickou černou. Pro více formální příležitosti vyměňte svetr za sako, espadrilky za lodičky a kabelku za velké psaníčko.

Foto: Archiv firem

Sukně, New Yorker, 499 Kč. Baleríny, H&M, 799 Kč. Top, H&M, 799 Kč. Kabelka, H&M, 999 Kč. Kardigan, New Yorker, 699 Kč.

Pruhované šaty do každé skříně

Na námořnické módě není nic složitého, v podstatě k ní stačí jeden svršek. Milovnice šatů by rozhodně ve svém šatníku měly mít alespoň jeden pruhovaný kousek. Ten stačí doladit bílým sakem nebo dlouhým kabátem a podle příležitosti vhodnou obuví.

K tomuto typu šatů se velmi hodí oblíbené a pohodlné boty na klínku. Efektivně celek působí společně s velkými náušnicemi nebo výrazným prstenem.

Foto: Archiv firmy

1. Bonprix, 749 Kč. 2. Bonprix, 899 Kč. 3. F&F, 549 Kč. 4. F&F, 649 Kč.

Síla doplňků

Vysoký pas, široké nohavice, zlaté knoflíky. Tak vypadal po mnoho let stejnokroj námořníků. A jak už to tak bývá, z původně mužského kousku se stala neodmyslitelná součást dámských šatníků.

Oblékněte s rafinovaným pruhovaným topem, modrými balerínami a dramatickým černým kloboukem s velkou krempou. Do ruky vezměte metalické psaníčko.

Foto: Archiv firem

Klobouk, H&M, 349 Kč. Kabelka do ruky, Topshop, info o ceně v obchodě. Baleríny, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Top, Topshop, info o ceně v obchodě. Kalhoty, Bonprix, 779 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám